3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Ruta literària pel Poble sec de la mà de Rosa Ribas autora de Pensión Leonardo

Ruta literària pel Poble sec de la mà de Rosa Ribas autora de Pensión Leonardo

  • Dilluns 20 de juliol
  • Plaça del Sortidor - Barcelona
13€
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Ruta literària de la mà de Rosa Ribas
Recorregut pel Poble Sec: històries del barri

A partir d'aquest últim hem creat aquesta especial ruta plantejada com una passejada entre la ficció i la historia, gaudint de l'encant del Poble sec.

El Poble Sec és un barri popular, de carrers empinats plens d'històries i personatges. Antiga zona d'hortes, va néixer com a barri a mitjans del segle XIX. En aquest recorregut passejarem pels seus carrers estrets i heterogenis detenint-nos en llocs que a primera vista tal vegada no ens cridarien l'atenció, però que ens poden explicar moltes històries d'una Barcelona passada.

«[El meu pare] va recórrer els carrers de Barcelona durant un parell de setmanes fins que va trobar un immoble adequat, en el costat del sol del carrer Magallanes, en el Poble Sec. El Poble Sec, un senzill barri de treballadors, al peu de la muntanya de Montjuïc i relativament prop del mar li va agradar perquè acabava en el Paral·lel, on els homes que s'allotgessin en la pensió podrien trobar diversions i, amb solament creuar-ho i entrar en els carrerons del Barri Xinès, companyia, encara que fora de pagament. El meu pare sabia molt de solituds. El barri li va agradar més que els altres que va recórrer. No tenia la humitat de la Barceloneta, ni les estretors de la Ribera, ni la vilesa del Barri Xinès. Sants també era un barri de treballadors però sense mar ni muntanya. L'Eixample, amb els seus amplis carrers en quadrícula, crec que ho desorientava i el nord de Barcelona, tan lluny del mar, va quedar per a ell com una zona inexistent.»
Extracte de Pensió Leonardo, Rosa Ribas

L'AUTORA: ROSA RIBAS

Rosa Ribas Moliné va néixer al Prat de Llobregat, Barcelona. Va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona, en la qual es va doctorar amb una tesi sobre els viatgers alemanys a Amèrica als segles XVI i XVII, publicada l'any 2005. Des de 1991 resideix a Alemanya, a Frankfurt del Meno.

Entre 1995 i 2005 va treballar en l'Institut de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat de Frankfurt, on va desenvolupar una intensa activitat docent i investigadora en els camps de la lingüística aplicada i la didàctica de la llengua. En 2005 comença a treballar com a professora titular d'Estudis Hispànics Aplicats a la Universitat de Ciències Aplicades de Heilbronn; lloc que abandona en 2008 per dedicar-se de ple a l'escriptura.

Alguns dels seus llibres de ficció són: Entre dos agua, La detective miope, En caída libre, Don de lenguas, El gran frío i Pensió Leonardo.

 

FITXA TÈCNICA

AutoriaRosa Ribas
Durada1h i 30', aprox.
IdiomaCatalà i/o castellà

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

IDIOMA

Català i/o castellà

CATEGORIES

Llibres    Rutes literàries

ENTRADES

Web TR3SC

ADREÇA

Plaça del Sortidor
08004 - Barcelona

Plaça del Sortidor
Plaça del Sortidor, 08004 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Places molt limitades: màxim 20
Punt de trobada: Plaça del sortidor (Poble sec) i des d'allà ens anirem desplaçant
Podràs reservar la teva plaça a partir del 14 de juliol a les 10:00h.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX