3/5
Sense recomanacions Interessa a  
La tristeza del Samurai

La tristeza del Samurai

FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Tres famílies, els Mola, els Alcalá i els Bengoechea, entrellacen els seus destins al llarg d'un període de quaranta anys. Des dels inicis de la postguerra espanyola, 1941-1942 fins a la transició, amb cop d'Estat inclòs, 1976-1981, entre Mèrida i Catalunya, i molt especialment Barcelona. Tres generacions de cadascuna d'aquestes tres famílies construeixen el seu esdevenir, aparentment per separat, però a mesura que avança la narració, les seves vides s'interrelacionen de manera inexorable fins a constituir un relat on cada un dels personatges són còmplices, responsables, innocents o culpables de tots els esdeveniments i successos esdevinguts. Tots ells formen part dels aspectes més ocults i íntims de la vida dels altres, i d'alguna manera, participen dels fets més rellevants que acaben configurant el cúmul de fatalitats que aguaita sobre ells.

La cobdícia de Guillem Mola, cap de la Falange a tota la província de Badajoz, la complicitat de Publio, un altre fervorós falangista, l'aparent innocència de Gabriel, el forjador de la catana La Tristesa del Samurai, la bondat Marcelo, el mestre del poble, la maldat de Ramoneda, el sicari de Publio, els xantatges de Lorenzo, la malaltia de Maria, filla de Gabriel, la ràbia de Cèsar, fill de Marcelo, la impotència d'Isabel, esposa de Guillem, la desesperació de Fernando Mola i la crueltat del seu germà Andrés, posseïdor de la catana ...

Tot aquest munt de personatges, i encara altres que no són citats, construeixen una trama policíaca, en què les peces encaixen a mesura que avancem en la narració. Els protagonistes s'entrellacen magistralment en aquest constant vaivé, entre el passat i el present, entre la Mèrida dels quaranta i la Barcelona dels vuitanta, atorgant-los, a cada un d'ells, una profunditat psicològica inusitada. La tristesa del Samurai se sosté en una construcció molt original de la trama, en un suspens aclaparador, en el coneixement exhaustiu d'un període històric d'Espanya i en la rellevància dels detalls més subtils de la naturalesa humana.

FITXA TÈCNICA

Any2011
AutoriaVictor del Árbol
IdiomaCastellà
Editorial:alreves Pàgines: 416

COMPARTEIX

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX