COMPARTEIX

 

Aquest 19 de desembre s’estrena una exposició al Palau Robert anomenada ‘Els llibres de la Generalitat republicana (1931-1939)’. L’exposició ens parla dels llibres, els opuscles i les publicacions que la Generalitat de Catalunya editava durant els anys més convulsos del segle passat a Espanya (la Segona República i la Guerra Civil). 

El reclam per anar-hi és el tractament de moltes temàtiques variades que en aquella època eren encara molt innovadores i ara són temes recurrents. Temàtiques com el dret a l’habitatge, el dret de les dones a decidir sobre el seu cos o la transparència en la gestió pública. La comprensió a partir de l’arxiu bibliogràfic que ofereix la mostra artística dels canvis transformadors que es van viure a Catalunya durant aquells anys, amb els intents frustrats de més autonomies i llibertats (l'estatut d’autonomia de 1932) envers el govern central, que serveix per comprendre la situació de tensió política que sempre ha existit entre Espanya i Catalunya. 

L’exposició es pot visitar fins l’1 d’abril de 2024 i l’accés és lliure i gratuït. Apopeu-vos i coneixeu més a fons la història política del nostre país!


per  Joan Cruz

ÚLTIMS ARTICLES