COMPARTEIX

Cinc anys més tard de l’estrena de la primera part de l’obra teatral, els dos dramaturgs tornen a treballar junts (també van coincidir a ‘El Crac’ de TV3), tot i haver bromejat en el passat sobre no tornar a fer-ho, i menys per fer la segona part de l’espectacle. Però s’han ajuntat… i de quina forma! Perquè l’obra es va estrenar el 5 de desembre i ja han venut 20.000 entrades i tenen el Teatre Condal gairebé ple durant tot el mes de desembre! 

 

Podríem dir que la gent té unes expectatives, i moltes ganes, de saber com continuarà la història d’aquest grup de quatre amics que una tarda decideixen reunir-se per fer un Escape Room i, de sobte, tot el que esdevé es torna imprevisible i gairebé surrealista. Els creadors mantenen que, tot i que s’han vist mig ‘obligats’ a fer la segona part a causa del gran èxit de l'òpera prima (es va arribar a fer una pel·lícula de l’obra per Netflix i va estar al top 2 de films més vistos durant una setmana del passat juliol), les noves idees són molt sorprenents tot i que es manté la mateixa essència i el mateix to. 

 

Així, Joel Joan ens avisa: “Ha estat tot un repte teatral escriure aquesta segona part, ja no tant per seguir a l’alçada d’on ho vam deixar, sinó perquè volem seguir sorprenent a l’espectador i no deixar-lo amb la sensació de veure el mateix de nou. Volem que trobi conflictes nous”. I és que aquesta és la veritable complicació de les segones parts, no caure en repeticions i sorprendre. Sembla que així serà perquè ja ens van avisar que Focus, la productora, ha hagut de fer reformes a la sala per les espectacularitats tècniques que volen dur a terme. És més, van afirmar que no hi haurà gira nacional degut a això; no es pot representar aquesta obra en un teatre que no tingui unes determinades condicions. Per tant, s’està creant un ‘hype’ que només es podrà corroborar veient l’obra. Joel Joan va anar més enllà dient que “el que hem fet en aquesta obra és tan espectacular que no s’ha vist res igual en una obra de teatre de text”, així que sembla que el públic quedarà bastant sorprès amb les novetats d’aquesta segona part.

 

Com l’essència es manté, l’obra tindrà també un marcat caràcter crític cap a la societat actual i la situació política d’Espanya i Catalunya. Tractarà temes que són al carrer, d’actualitat. “Molts cops tenim aquesta por a parlar d’exemples que estan passant a la nostra societat, per no ofendre a ningú, per agradar a tothom”, explica Joan.

 

Així doncs, una de les obres més taquilleres de la dramatúrgia catalana dels últims anys torna als escenaris. L’elenc el conformen Joel Joan com l’Edu, Paula Vives com Marina, Borja Espinosa com Rai, Agnès Busquets com Vicky i Irene Jódar com Max. ‘Escape Room 2’ serà al teatre fins el 21 de gener, tot i que existeix la possibilitat d’allargar la data de l’última funció. Així que aprofita i apropa’t al Teatre Condal per gaudir d’aquesta segona part!

 

Troba les teves entrades amb descompte aquí.

 

per  Joan Cruz

ÚLTIMS ARTICLES