COMPARTEIX

El 14 de desembre s’estrena aquesta adaptació literària de l’obra del jove escriptor Pol Guasch de la mà del dramaturg Oriol Puig Grau i la direcció de Guillem Sánchez.


 

El 2021, Pol Guasch publica la seva primera novel·la: ‘Napalm al cor’. Aquesta òpera prima li va reportar el Premi Anagrama en llengua catalana i dos premis més, a banda d’un gran èxit i traducció a diverses llengües de la seva novel·la. Dos anys després, un també debutant Guillem Sánchez la dirigirà a la Sala Beckett fins el 14 de gener de 2024.

 

Aquesta és una història de lluita per sortir de la lluita. El protagonista, un jove que ha crescut en una zona militaritzada, viu marcat per unes condicions de vida pèssimes. La intolerància, la manca de respecte i la violència dominen i determinen la geografia i la vida del protagonista. Tot i que no perd l’esperança de deixar-se enlluernar. es deixa sotmetre i pensa en la militància i la temptativa violència. L’alternativa més sensata és fugir d'aquesta terra.

 

Amb aquesta al·legoria sobre les diverses opressions que tantes vides pateixen, primer Guasch i ara Puig i Sánchez ens endinsen en un món on sempre hi ha esperança. Amb una durada d’uns 80 minuts aproximadament, Roser Batalla, Marc Domingo, Montse Morillo i Joel Cojal seran els intèrprets que donen vida a aquesta història.

 

Una bona oportunitat per gaudir de teatre en una sala tan especial i amb un projecte i segell personal tan propi com la Beckett, que dóna oportunitats a joves talents interpretatius i dramaturgs. A partir del 14 de desembre i fins el 14 de gener amb dates i horaris diversos (es poden consultar al web del TRESC), ‘Napalm al cor’ hi serà a la Beckett.

 

per  Joan Cruz

ÚLTIMS ARTICLES