COMPARTEIX

Notícies
1 DE NOVEMBRE DEL 2023 per Farners Burguera

El número 7 era per Pitàgores el número perfecte, Dante Alegheri l’utilitza a les seves obres i la Bíblia el menciona sovint. Per Hipòcrates és el número de la vida i la font de tot canvi i per RBLS, esperen, és número de sort. El pròxim 3 de novembre arrenca, la setena edició del festival de teatre per joves, que s’estendrà a set poblacions diferents i que s’allargarà fins al dia 19 del mateix mes. 

El projecte, que s'autodefineix com a feminista, LGTBI+ i antiracista, vol fer costat a la creativitat i el talent jove, i sota aquest pretext programa deu obres de teatre a preu assequible per les butxaques dels i les estudiants (i per qui fa ja anys que no prenen apunts, també!). 

 'Personas escandalosas que no caben en el mundo'

'Personas escandalosas que no caben en el mundo'

Una obra d’Orientación Colectiva Loli que vol ser un espai segur i de lluita per a “persones escandaloses que no caben en aquest món”. Un projecte sobre la lluita LGTBI+ i l’acceptació de la identitat pròpia.

 'Jump'

'Jump'

Marc Balaguer va aconseguir l’èxit absolut amb només dotze anys, i quan això passa només hi ha dues opcions: o (utòpicament) et mantens de manera perpètua a la cresta de l’onada o (inevitablement) comences la decadència abans d’haver fins i tot començat l’institut. ‘Jump’ parla de l’èxit i el fracàs i de saber, sobretot, perdonar-te els errors del passat i per tot allò en que no et vas convertir mai.  

L’obra es podrà veure el 4 de novembre a Sabadell i a partir del 15 de febrer al Tantarantana

 'La punta de l’iceberg'

'La punta de l’iceberg'

‘La punta de l’iceberg’ és un espectacle immersiu i feminista que celebra lliurement la sexualitat en una festa que trenca els tabús i estereotips que envolten el món del sexe i l’atracció.

 'Antes de que caiga la noche'

'Antes de que caiga la noche'

El 6 de novembre es podrà veure a La Villaroel una re-explicació del clàssic ‘La Ilíada’ a través de la veu d’una generació, els rapers. Una mirada escènica decidida a reflexionar sobre una obra èpica a través del llenguatge del hip-hop. 

 'CR#SH'

'CR#SH'

Fa anys que la course navette atormenta als i les joves estudiants d’institut, a CR#SH, però, serveix per fer un cant a l’autoestima i les cures. L’Alba, la Carla i en Gerard reviuen durant aquesta dura prova els moments més durs de la seva adolescència, posant en valor la importància de la salut mental als catorze, quinze o disset anys.

 'Iceberg'

'Iceberg'

L’obra guanyadora de l’Estrena’t al territori (i que es programarà també al Festival Temporada Alta aquest novembre), arriba el 9 de novembre al Teatre Tantarantana i al Festival RBLS en una sessió exclusiva per a instituts. La Cia. Les Heyvan construeixen un iceberg al·legòric de tots aquells problemes de salut mental que afecten als i les joves d’avui en dia. 

 'UBU REX'

'UBU REX'

Aquesta atípica obra de titelles és una sàtira multidisciplinària que juga i crea a partir de diferents llengües. Una obra sobre l’ànsia de poder i un cop d’estat que no aconseguirà la satisfacció desitjada. UBU REX és una al·legoria del poder i la corrupció.

 'Solar'

'Solar'

Solar és un espectacle immersiu que parteix de Sant Martí de Tous per fer un zoom enfora i mostrar un problema global i intergeneracional que afecta arreu. L’obra, que vol fer sortir a l’espectador del seu rol de voyeur i fer-lo partícip, combina la tradició amb la innovació gràcies a la unió del cant de sega amb la música electrònica.

 

 'Aka (Also Known As)'

'Aka (Also Known As)'

L’èxit, ja conegut per molts, repeteix al RBLS després de cinc edicions. L’espectacle reflexiona sobre la construcció de la identitat i posa sobre la taula una pregunta que no deixarà indiferent al públic (jove o no): ‘Què és més important? Com ens percebem o com ens percep la resta?’

 'Les penes del jove Werther'

'Les penes del jove Werther'

Per molt moderns que sonin conceptes com ghosting, benching, sadfishing (o d’altres) tots amaguen una amarga veritat que ja patien al segle XVIII: la gent passa de tu. ‘Les penes del jove Werther’ (l’adaptació i l’original) en són una clara mostra. En aquest frenètic muntatge del dramaturg Miquel Mas Fiol, l’humor negre ens farà reflexionar sobre el comerç de la tristesa i el feixisme emocional. 


A més, el festival RBLS organitza el 3 de novembre el ‘RBLS all star’ una festa d’artistes en la qual joves talents d’entre 16 i 21 anys demostraran de què són capaços en un emocionant talent show, en el que esperen veure-hi a tothom. 


per  Farners Burguera

ÚLTIMS ARTICLES