COMPARTEIX

 

El passat 18 d’octubre es va estrenar a la Sala Versus Glòries, l’obra escrita pel dramaturg Pau Coya, dirigida per Nelson Valente i produïda per Apunta Teatre, ‘Pols de Diamant’. 

La història explica el cas d'en Dani (Albert Salazar), un jove de només vint anys que va denunciar una agressió homòfoba que va patir una nit tornant de festa. Els fets es tornen virals a escala nacional, les xarxes i la premsa esclaten, però el gir argumental es dona quan surt a la llum que l'agressió no va resultar ser tal com s'havia fet creure. La història gira entorn el límit de la mentida, la balança exacte entre el què és verídic i la ficció, i les conseqüències que ha de superar el protagonista per poder subsistir.

Nelson Valente aposta per una posada en escena àgil que eleva el dinamisme del text i acompanya les emocions dels personatges. Amb només una taula i dues cadires, els dos actors fixen la mirada del públic aconseguint transportar l’espectador dins de la història. Balduz agafa diferents rols de personatges com el de la parella de la víctima, el dels agressors o fins i tot el d'un periodista qualsevol, mentre que Salazar es manté ferm en el rol de la víctima. La intenció de l'obra és parlar obertament sobre la contradicció de l'ésser humà, alhora que també posa sobre la taula temes que encara avui en dia es consideren incòmodes per la nostra societat. Aquesta història, amb paraules del mateix autor, parla de "Com algú es veu abocat a mentir per tal d'intentar sobreviure a l'estigma. Algú que, com els diamants, pot semblar indestructible, però es pot esmicolar d'una sola martellada".

Des del TRESC us recomanem anar a veure aquesta obra perquè commou, sorprèn, atrapa i sobretot, ajuda a trencar el tabú que encara tenen certs temes, amb la finalitat precisa de poder parlar-ne obertament. Aprofita la promoció i aconsegueix, durant els primers dies de funcions, les teves entrades per només 16€!

 

 


 


per  Alejandra Barnat

ÚLTIMS ARTICLES