COMPARTEIX

Recomanacions
27 DE SETEMBRE DEL 2023 per TRESC

La ja consolidada companyia T de Teatre torna per tercera vegada a l'escenari del Teatre Romea amb 'La dona fantasma', de la mà de l'autor i director Mariano Tenconi. El Romea ha confiat en aquesta coproducció amb T de Teatre i el Centro Dramático Nacional per ser la primera estrena de la temporada, de la que es podrà gaudir el 29 de setembre.

Després de més de 30 anys de recorregut, T de Teatre ha volgut apostar per l'argentí Mariano Tenconi per donar vida al seu nou projecte, amb total llibertat creativa. Ell ha fet una obra per a elles, marcada per la seva característica manera d'escriure i la seva intuïció. "És una gran persona, un gran autor i un gran professional", afirma Carme, una de les actrius de l'obra. Ella, junt amb les seves companyes Mamen, Marta i Àgata protagonitzen aquesta història, sempre acompanyades dels músics Joan Platet i Rafel Plana, que marquen el ritme i ens guien a través dels monòlegs que narren l'obra.

'La dona fantasma' ens trasllada a finals dels anys setanta a través de la mirada de quatre dones, quatre mestres que viuen una vida intensa i melancòlica, marcades per una sèrie de problemes universals amb els que tots els espectadors i espectadores ens podem sentir identificats; la cura dels pares i fills, desenganys amorosos o desafiaments a la feina. Les seves històries es veuen sobtades quan apareixen quatre fantasmes, quatre ànimes en pena atrapades al teatre que mai van arribar a complir el seu somni: estrenar la seva última obra. Cartes, diaris, actes escolars, exàmens dels nens i classes omplen les escenes i monòlegs que ens ensenyen l'evolució de les quatre mestres; la Dèlia, la Lena, la Nàdia i l'Iris.

Quatre dones i quatre fantasmes formen aquesta comèdia delirant i excessiva que tracta el concepte del fantasma al teatre, jugant amb la memòria i l'oblit, amb la mort i amb la vida, convertint l'obra en un fantasma que viu en el teatre i perdura en el nostre record.


Vine al Teatre Romea de Barcelona del 29 de setembre al 26 de novembre a veure 'La dona fantasma' i gaudeix d'un 25% de descompte en totes les sessions anteriors al 8 d'octubre, només per formar part de la Comunitat TRESC!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES