COMPARTEIX

Aquest maig arriba Les amistats perilloses”, l’última producció de la temporada 2022/23 que es podrà veure a la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure de Montjuïc. Un espectacle 100% produït pel Teatre Lliure, adaptat i dirigit per la dramaturga Carol López a partir de la novel·la homònima de l’escriptor francès Pierre Choderlos de Laclos (1782), en la qual s’hi narra un tour de force entre la fredor racional, el llibertinatge i els sentiments.

“Les amistats perilloses” és considerada l’obra mestra de l’escriptor i oficial militar francès i una de les obres més escandaloses i conegudes del món, ja que destapa i descriu les intrigues i peripècies de l’aristocràcia en un ambient on, en el seu moment, es respiraven aires de crispació i revolució política i social a França. És per això que ens trobem enfront d’un text amb una atemporalitat brutal que desborda crítica social i feminisme, i que ha resultat àmpliament adaptat i versionat al llarg del temps propiciant un gran nombre de treballs crítics i analítics, obres de teatre i adaptacions cinematogràfiques de la mà de cineastes com Milos Forman (1989) i Roger Kumble (1999); i dramaturgs com Pilar Miró (1993 - 1994) i Ariel Garcia Valdés (1993).

Aquesta nova producció del Teatre Lliure, interpretada pels artistes nacionals i internacionals Gonzalo Cunill, Eli Iranzo, Mónica López, Marta Pérez, Mima Riera, Tom Sturgess i Elena Tarrats, destaca per les llicències de la directora en el conjunt de la representació. Carol López, assegura que des del primer moment això havia de ser un joc teatral i, en aquest sentit, l’espectacle s’ha construït a partir d’aquesta idea, "En l’escenografia, tot té un aire al segle XVIII, però no ha sigut fidel a l’època de manera ortodoxa; al vestuari hi trobarem mirinyacs, però no perruques o pantalons culotte. D’altra banda, també ho veurem en l’ús de la música i del llenguatge, on s’han afegit alguns anacronismes que fan funcionar molt bé l’obra". Per dur-ho a terme, López compta amb un equip replet de professionals de renom com José Novoa en la confessió de l'espai escènic, Nidia Tusal al vestuari, Damien Bazin al so, Vero Cendoya en el moviment, entre altres.

La directora ens planteja un repte i és que l’espectacle posa sobre la taula molts temes que generen debat i serà la nostra missió com a públic resoldre’ls. Amb tot això, viurem una història d’intriga, de venjança, de poder, de sexe, de gelosia, de culpa, de crueltat i de venjança que ens farà reflexionar entorn els temes del desig, l’abús i les diferents cares d’una societat. Farem front a un espectacle que ens farà entrar en conflicte amb les nostres creences per desfamiliaritzar-nos i fer-nos replantejar la manera en què vivim com a societat.

En conclusió, agafa l’agenda i prepara’t per descobrir aquest espectacle únic, que estarà en cartellera al Teatre Lliure de Montjuïc del 18 de maig al 18 de juny, i ho podràs fer per només 10€ el cap de setmana del 19, 20 i 21 de maig per soci del TRESC! 
 

Fes clic aquí per aconseguir les teves entrades!

 

per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES