COMPARTEIX

Com ja és costum, cada dissabte el TRESC col·labora amb el programa ‘Tot és Comèdia’ de SER Catalunya amb Màxim Castillo destacant propostes culturals. Aquesta vegada, Pepe Zapata, director del TRESC, et porta una recomanació per traslladar-te al passat romà de Tarragona!

Fins al 21 de maig, gaudeix de la programació del Festival Tarraco Viva! El festival romà de Tarragona arriba a la seva 25a edició amb l’eslògan “Poder i vida en una capital romana”. Des de la seva creació, Tarraco Viva permet fer un viatge a l’antiga civilització romana per conèixer junts els nostres orígens i compartir la passió per la història. Pretén divulgar el coneixement de la història antiga i posar a disposició del públic eines de reflexió sobre el passat històric.

El festival també vol sensibilitzar als ciutadans de Tarragona i als visitants davant la importància de la conservació del patrimoni històric, i facilitar un espai de participació per aquests com a impulsors i realitzadors de propostes actives entorn la gestió del patrimoni històric. Aquest espai se situa a l’esplanada dels jardins del Camp de Mart, on s’instal·la la fira de museus i jaciments d’època romana i empreses de divulgació del patrimoni. La fira, i Tarraco Viva en el seu global, té l’objectiu de convertir-se en un punt de trobada de gestors de museus, jaciments arqueològics, conjunts monumentals i centres d’interpretació del patrimoni històric romà d’Europa i altres països com el nord d’Àfrica. I això ha aconseguit els últims anys, consolidar-se com a referència internacional en l’àmbit de la divulgació històrica.

Tarraco Viva té lloc en una ubicació fantàstica, Tarragona, la que va ser l’Imperial Tarraco. En aquest indret el festival ofereix una programació d’activitats que també s’ha estès a tot el territori proper: Altafulla, Cambrils, Constantí, Reus, Vila-rodona, entre d’altres. Tarraco Viva compta amb moltes propostes de recreació històrica, visites guiades, jocs de simulació i enigmes, tallers, converses... tot plegat amb la intenció de reviure aspectes propis dels romans com la vida més enllà de les muralles, la religió i el culte a deus i deesses, els sacerdots, soldats i legionaris, gladiadors, i els emperadors.

Enguany, amb motiu del 25è aniversari, s’ha proposat com a tema central del festival la ciutat de Tarraco, per entendre millor com eren les ciutats romanes, el seu urbanisme i la vida diària de la seva gent. Aquesta observació atenta permet entendre, entre altres coses, la dualitat conflictiva i persistent de la societat que la va crear. Per una banda, la reduïda minoria que constituïen les elits polítiques, econòmiques i socials que mantenien el poder sobre les principals activitats de la ciutat; i per l’altra, la immensa majoria de la població que treballava i lluitava per sobreviure en un entorn desfavorable. Una oportunitat per acostar-te a la “gent de Tarraco” des del coneixement, en col·laboració amb tots els museus de la ciutat i la participació directa de centenars de tarragonins i centres culturals, educatius i socials de la ciutat.

Un gran nombre de variades activitats es concentren a Tarragona i voltants durant aquestes dues setmanes, que converteixen la ciutat en un punt neuràlgic dedicat a la història romana i una immersió total en el passat encara latent. A més, com no pot ser d’una altra manera, els restaurants de la ciutat també s’hi sumen proposant plats propis del receptari romà que podràs degustar.

Ja ho saps, no badis i deixa’t portar a la vora del mar per les propostes romanes de Tarragona! Consulta el programa fent clic aquí!

Escolta l’episodi complet del ‘Tot és Comèdia’ fent clic aquí!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES