COMPARTEIX

8 DE MAIG DEL 2023 per Marcel Marata, Director del Festival Itinera

En la seva tercera edició el festival s’expandeix amb 200 concerts fins al 31 d’octubre amb una programació equilibrada i de qualitat i amb estrenes de projectes musicals amb segell Itinera

 

Itinera, el primer festival musical als Micropobles de Catalunya, té l’objectiu de generar igualtat d’oportunitats a tot el territori. Creat per l’Associació de Micropobles de Catalunya i Aktive, és un projecte cultural, obert i integrador que l’any 2021 el van fer mereixedor del premi Impulsa Cultura de la Fundació Catalunya Cultura.

Després de l’èxit dels dos primers anys amb més d’un centenar de concerts i milers d’espectadors (8.000 i 14.000), aquest 2023, la tercera edició del Festival Itinera s’estendrà a altres territoris com les Illes Balears, la Comunitat Valenciana, Occitània i Sardenya, entre d’altres, amb l’acompanyament de diverses institucions i mecenes, amb la finalitat de promocionar el talent local i potenciar l’intercanvi cultural entre diferents regions europees. Algunes d’aquestes aliances i col·laboracions són Parlem i Mussap, que van apostar pel projecte des dels seus inicis, i més tard, s’hi han afegit d’altres com Moventia, Escapada, Rural, Masroig i Trasmed. 

Amb el ferm propòsit de descentralitzar la cultura, donar visibilitat als entorns rurals d’arreu d’Europa i generar igualtat d’oportunitats entre territoris, de l’1 d’abril al 31 d’octubre Itinera programarà 200 concerts de jazz, blues, soul, gòspel i músiques del món. A més de la itinerància, que possibilita l’actuació dels artistes en poblacions on, d’altra manera, seria difícil programar-los, els músics gaudeixen de l’oportunitat de fer intercanvis amb territoris Itinera, ampliant el seu circuit professional.

L’objectiu del Festival Itinera és donar a conèixer la realitat d’aquests micropobles i els seus encants acompanyats de música de qualitat en petit format. Amb això volem aconseguir millorar la qualitat de vida dels seus habitants i facilitar el coneixement d’uns pobles escampats per les vuit vegueries catalanes.

 

 


per  Marcel Marata, Director del Festival Itinera

ÚLTIMS ARTICLES