COMPARTEIX

El passat dimarts 25 d’abril vam tenir amb nosaltres, al Pipa Club de Gràcia, un dels artistes més prometedors i singulars del panorama català en una nova edició del +QueMúsica. Parlem del guanyador del premi Sona9 2022Dan Peralbo, que va presentar el seu nou disc 'Cosa Fina'. El treball ve de la mà de "El Comboi", la banda de tota la seva vida, i porta un aire fresc i renovat de rock català amb tocs de pop, techno i reggaeton que, sumat a la seva energia d'autèntic "rockstar" fa gaudir a tots aquells que l'escolten.

I així va quedar demostrat amb la primera cançó que va obrir la vetllada titulada 'Margarita', una cançó dedicada “a la seva actriu porno preferida” i que indaga en la singularitat del món femení  alhora que reivindica poder parlar de sexe sense vergonya. 'Margarita', que forma part del seu anterior disc 'Miris com t'ho miris' (2022), representa molt bé com és la música del jove Torellonenc, que en les seves paraules la resumeix com "lletres de bon rollo que venen de coses que he viscut" i procurant fer "rock que enganxi al públic".

Dan comenta que aquesta capacitat d'enganxar al públic la va desenvolupar amb 18 anys quan va marxar a Londres i va començar a tocar al carrer. Allà, com ell diu "feia perquè la gent el mires i  així poder guanyar calés" desenvolupant així una capacitat única de connectar amb el públic, i que va quedar demostrada amb l’entrega dels presents al Pipa Club. I és que el seu periple londinenc li va servir per germinar la necessitat d'enregistrar tota aquella música que estava creant, desembocant en el que seria el seu primer àlbum en solitari "Cosquis My".

De la mà de l'Albert Fernández, l'encarregat de conduir l'entrevista, Dan Peralbo va fer un repàs de la seva interessant trajectòria musical, que es pot considerar atípica a la de molts artistes actuals. Va des d'un cançoner de nadales fins a l'himne del Club de Futbol Torelló. Tots els seus treballs anteriors el porten al seu últim disc, que com ell diu: "ha quedat tan bé que és cosa fina". Justament d’aquesta expressió rep el nom de ‘Cosa Fina’ el nou replec de cinc cançons rock, amb picades d'ull al funky i al jazz,  que és el resultat de "voler fer música i voler fer rock". A més Dan considera a més que arriba “en un molt bon moment per ell i la banda".

Vam poder gaudir en directe d'una de les cançons del disc, titulada com 'Angelina Jolie', que fantaseja amb la idea que la reconeguda actriu vagi a Torelló a fer un vi amb ell. Però realment amaga un rerefons sobre "com idolatrem a les persones que acabem de conèixer" i humanitza aquestes figures idealitzades que són imperfectes i tenen els mateixos problemes que tothom.

La tarda, després de molta música, anècdotes, riures, birra i molt bon rotllo va acabar amb una ronda de preguntes del públic, que va desencadenar en la reivindicació final del Dan i la seva banda sobre l'essència romàntica que hi tenen dels "grups d'abans" i la seva capacitat de gaudir i fer gaudir amb la seva música en directe. L'energia que desprèn Dan Peralbo i El Comboi és autèntica. Tant és així que els seus concerts en les seves paraules són "únics i sempre passen coses diferents" fent que escoltar la seva música sigui un goig i una experiència, que sense cap dubte, no trigarà a arribar a tots els indrets i festivals del país.  

Si no vas poder assistir a aquesta trobada, no t’oblidis d’escoltar el seu nou disc i descobrir Dan Peralbo!


 


per  Adrià Carrillo

ÚLTIMS ARTICLES