COMPARTEIX

El festival ÍTACA 2023 va aprofitar la Santa Gresca de l’Escala, el passat 8 d’abril, per a engegar motors amb un doble concert gratuït dels reconeguts Julieta i Lildami, protagonistes de l’escena pop/urban catalana actual.

Però això acaba de començar!

La propera cita del festival ÍTACA 2023 és el divendres 19 de maig amb Albert Pla en concert a l’emblemàtic Far de Sant Sebastià, Llafranc, acompanyat d’un tast de vins DO Empordà i una visita guiada al jaciment. Renaldo & Clara seran els següents en deixar empremta en aquest festival: el 3 de juny visitaran el municipi de Gualta per a presentar el seu nou treball ‘La boca aigua’. Tan sols una setmana més tard, a la plaça de Corçà, se celebrarà una gran festa organitzada pel grup de punk-rock Fetus i presentada per Manel Vidal -La Gran Xefla de Fetus-, la qual comptarà amb un bon grapat d’artistes convidats com Joan Colomo, Mazoni i el lletrista i cantant de La Ludwig Band, Quim Carandell. Seguidament, el dissabte 17 de juny, The Gramophone Allstars Big Band presentaran el seu nou disc ‘Love letter, vinil 10’’’, tribut a The Skatalites.

 

 

I això no serà tot!

La revetlla de Sant Joan tindrà la seva pròpia festa encapçalada per grans noms del panorama musical nacional, com són Alizzz, músic, cantant, compositor i productor d’artistes com C. Tangana i Amaia; Iseo & Dodosound, el duo navarrès encapçalat per Leire Villanueva i Alberto Iriarte que barreja gèneres com el reggae, el dub i el trip hop; Els Catarres, trio pop-folk català sorgit a Aiguafreda i responsables del hit ‘Jennifer’; Boom Boom Fighters & Cookah P., banda emergent formada per 6 músics que combina, de manera fresca i desenfadada, el roots reggae dels 80’ amb el dancehall dels 90’; i Serial Killerz DJ & Drums, duet responsable de tancar la nit amb la seva màgica combinació de DJ i bateria en directe, ja habituals del festival. Una nit de Sant Joan plena de música enèrgica, festiva i referent del territori català.

Així mateix, la nit següent, el 24 de juny, ÍTACA 2023 ha programat un segon concert per a seguir la festa amb grans artistes del moment com Vetusta Morla, banda madrilenya referent del pop-rock espanyol actual que tocarà en exclusiva, ja que és l’únic concert que han programat a Catalunya aquest 2023; La M.O.D.A., o la Maravillosa Orquestra del Alcohol, septet amb més de deu anys de trajectòria que tocarà en directe les cançons del seu aclamat ‘Nuevo Cancionero Burgalés’; Triquell, que després de la seva participació exitosa al programa televisiu ‘Eufòria’ presentarà el seu primer disc ‘Entre Fluids’; Carmen 113, banda indie-pop espanyola que també presentarà nou disc: ‘Canciones tristes para bailar’; i Ryna DJ, DJ figuerenca que tancarà la nit amb els seus peculiars ritmes eclèctics i festius.

Finalment, com a cloenda del festival, Delafé y las Flores Azules, que tornen a reunir-se en duet amb una gira especial per a celebrar el seu 20è aniversari, actuaran a l’escenari de les Havaneres el 2 de juliol.

 

 

Enguany, el comitè del festival ho té molt clar: ÍTACA 2023 és un festival accessible, feminista i sostenible de les terres empordaneses que aposta per la cultura i l’acció des de la responsabilitat ciutadana i la consciència social. És per això que s’han pres diverses mesures preventives i de consum de proximitat per a assolir els seus objectius. A més, en l’edició d’enguany, ÍTACA 2023 compta amb un total de sis municipis empordanesos i amb l’estrena de nous escenaris com ara el Far de Sant Sebastià de Llafranc, Palafurgell, on tocarà Albert Pla, o la platja de Riells a l’Escala, protagonista de la Santa Gresca en la nit de la inauguració. D’altra banda, aquest 2023 s’ha volgut retornar a l’origen i s’han programat concerts a les places dels pobles per tal de fer de la cultura, un bé comú accessible per a tothom.

A partir de ja i fins el 2 de juliol, tota la programació del festival està disponible amb un 20% de descompte per als socis i sòcies del TRESC i, per al concert de cloenda -Delafé y las Flores Azules- amb un 50% de descompte.

No t’ho pensis més, escull data i gaudeix dels concerts d’estiu dels teus artistes preferits als pobles de l’Empordà! A més, pots anar escalfant motors amb aquesta playlist que t’hem preparat amb els temes més festius!


per  Sara Hosta Farran

ÚLTIMS ARTICLES