COMPARTEIX

Notícia
26 D’ABRIL DEL 2023 per Aida Carrasco

Quins són els límits del nostre present? Fins on ens poden portar els avenços dels nostres dies si no els controlem? Després d'una gira exitosa per mitja Espanya, arriba al Teatre Goya 'Adictos' amb Lola Herrera al capdavant, fins al 4 de juny. Magüi Mira torna a Barcelona ara per dirigir aquest text escrit a quatre mans per Daniel Dicenta Herrera i Juanma Gómez, que aborda la realitat de tres dones amb inquietuds transversals que ens impliquen a tots, reflexionant sobre paradigmes que hem assumit com a veritats absolutes, però que podrien amagar mentides que distorsionen la nostra realitat.

 

L'espectacle amb un elenc femení perfecte, coprotagonitzat per Lola Herrera i les actrius Lola Baldrich i Ana Labordeta, troba el seu origen en el guió d'un curtmetratge escrit per Daniel Dicenta Herrera, fill de l'actriu, quan aquesta va insistir-li a replantejar el text en un format teatral, ja que "parla de temes molt interessants i que em semblen molt importants, cal parlar del futur i d'aquest futur tan immediat", afirma Herrera.

 

Després de dècades interpretant la seva ja emblemàtica versió de la novel·la de Delibes, 'Cinco horas con Mario', un dels grans noms del teatre nacional com és Lola Herrera torna als escenaris amb més ganes que mai als seus 87 anys. Jordi González, vicepresident d'Art i Continguts de Focus, ha subratllat el privilegi que és tornar a comptar per tercera vegada amb algú com ella, "l'essència del teatre, algú que forma part d'una generació d'artistes meravellosos que es mereixen un gran homenatge, un exemple per a tothom que es dedica a l’ofici". L'actriu, agraint les paraules d'en Jordi González, ha explicat que l'obra parla de possibles realitats a les quals ja ens estem encaminant, accentuant que el teatre és el millor lloc on reflexionar sobre aquestes qüestions, "tenim molta pressa i sembla que no tinguem mai prou temps per a pensar i el teatre és un refugi mental on sí que podem reflexionar, ni que sigui una estoneta".

 

Tot i ser amigues des de fa anys, les actrius Lola Baldrich i Ana Labordeta encara no havien tingut l'oportunitat de treballar juntes fins a 'Adictos', completant aquest trio d'asos escènics excepcionals. Lola Baldrich s'enorgulleix de portar aquests temes sobre l'escenari, "ens sentim pioneres en un obrir un meló complicat que parla del que ens fa esclaus com a éssers humans avui en dia". Labordeta conclou posant en relleu que el projecte està capitanejat per una directora amb tres actrius "amb una edat que es veu poc en teatre i audiovisual" i "això fa que la funció tingui un pes i un compromís molt bonic".

 

No et perdis ‘Adictos’ al Teatre Goya fins al 4 de juny i aconsegueix les teves entrades amb descompte aquí!

 

per  Aida Carrasco

ÚLTIMS ARTICLES