COMPARTEIX

19 D’ABRIL DEL 2023 per Sara Hosta Farran

Ja són deu anys des que la proposta original de Coincidències, acompanyada de Shasta Daisy Produccions en l’àrea tècnica, de DO Catalunya i Estrella Damm com a proveïdors oficials i amb la complicitat del TRESC, se celebra a Barcelona per a apropar l’art, la cultura i la sostenibilitat als carrers de la ciutat. Amb un total de quinze propostes i deu espais oberts, del 21 d’abril al 6 d’octubre, Terrats en Cultura 2023 es posiciona com un dels cicles culturals més esperats de la temporada.

Aquesta onzena edició de Terrats en Cultura es presenta amb moltes novetats. L’Hospitalet de Llobregat comptarà enguany amb quatre propostes de la programació: dues de música, una de dansa i una de teatre (‘Pongo (On Air)’), ja exhaurida.  Els espais participants seran els terrats de la Biblioteca de Bellvitge i del Centre Cultural La Bòbila. Per la seva banda, la ciutat de Barcelona acollirà les onze propostes restants, distribuïdes en terrats dels diversos barris barcelonins, com ara l’Eixample, Gràcia, Poblenou o La Pau, entre d’altres. Una de les peculiaritats d’aquest festival és l’emocionant incertesa de com serà i on es trobarà l’espai escènic de cada espectacle.

Aprofitant l’especial ocasió d’aniversari, el cicle d’enguany comptarà amb un cartell de qualitat, divers i multidisciplinari. De fet, en paraules de Lola Armadàs, cofundadora de Coincidències, aquesta onzena edició és “l’edició més sòlida i coherent que hem fet mai”. L’edició d’enguany és una clara aposta per a projectes artístics innovadors, d’alt nivell i de petit format.

A part, una de les màximes d’aquesta iniciativa és la reivindicació dels terrats com espais vius de cohesió ciutadana i, sobretot, sostenibles. L’objectiu d’enguany ha estat donar-li un impuls a la sostenibilitat i fer d’aquest festival un punt de trobada social inclusiu, accessible i de residu zero. Terrats en Cultura és la convergència entre cultura de proximitat i responsabilitat social i col·lectiva.

La qualitat de la programació d’enguany realment és notable. D’una banda, arribarà per primer cop a Barcelona una versió del monòleg polèmic de Paco Bezerra centrada en la crítica a la hipocresia social, ‘Muero porque no muero (La vida doble de Santa Teresa)’, el qual ha estat vetat i desprogramat a Madrid. Aquest espectacle comptarà amb un col·loqui postfunció a càrrec del TRESC. Una altra de les propostes més cridaneres és la lectura dramatitzada de ‘L’últim Sòcrates’, que també comptarà amb un col·loqui postfunció a càrrec del TRESC. Aquest monòleg basat en el text ‘El judici de Sòcrates’ de Plató convida a reflexionar sobre la societat contemporània, la vida i la mort. Pel que fa a la música, la banda barcelonina The Crap Apples, formada per Carla Gimeno, Laia Alsina i Laia Martí, tornen als terrats anys després d’haver encapçalat una Nit del Piromusical extraordinària. La companyia La Copla de Wisconsin també tindrà el seu espai per a compartir la seva conferència musical teatralitzada sota el títol ‘Cançons que acaben en fade-out’, un espectacle necessari per a entendre la cultura de la Transició espanyola que comptarà també amb un col·loqui postfunció a càrrec de Novaveu, Recomana i el TRESC per a reflexionar-hi encara més. Sense obviar, que enguany serà la primera ocasió en què la rumba catalana pugi als terrats de Barcelona i, com no podia ser menys, ho farà de la mà de Sabor de Gràcia, conjunt encapçalat per Sicus Carbonell.

Aquests només són alguns dels espectacles que formen part de l’onzena edició de Terrats en Cultura. Si vols descobrir la programació completa no dubtis visitar la nostra pàgina web, on trobaràs totes les propostes. Fins al 7 de maig de 2023, la prevenda d’entrades està disponible a tothom amb un descompte del 20%. A més, les quatre propostes ubicades a l’Hospitalet de Llobregat són gratuïtes.

No t’ho pensis més, vine als Terrats més especials i gaudeix de la cultura de proximitat!


per  Sara Hosta Farran

ÚLTIMS ARTICLES