COMPARTEIX

Com cada dissabte, el TRESC col·labora amb el programa 'Tot és Comèdia' de SER Catalunya amb Màxim Castillo. En aquesta ocasió, Pepe Zapata, director del TRESC, et recomana la visita a Mas Miró i a Mont-Roig!

Últimament al TRESC estem força viatgers recomanant-vos espais, esdeveniments, propostes culturals arreu de tot el territori català... I aquesta setmana no és menys, pensant en els pròxims dies de vacances i festa, us proposem visitar la comarca del Baix Camp, concretament a la localitat de Mont-Roig del Camp, on trobareu Mas Miró.

Mas Miró va ser la casa on Joan Miró (Barcelona, 1893 – Palma, 1983), un dels nostres artistes del segle XX més reconeguts universalment, passava quasi tots els estius de la seva vida. Allà va mantenir un gran arrelament emocional i artístic amb la llar i amb Mont-Roig. Lloc que va fer servir com a font d'inspiració i reflexió per l'artista i la seva obra. Fins al punt que un dels seus quadres més importants i famosos, La Masia (1922), va ser una immortalització d'aquest edifici i és considerat per Miró com un resum de la seva vida. Aquest quadre va suposar el tancament de la seva etapa figurativa i va marcar el naixement del seu llenguatge únic i universal que tots coneixem.

I si encara us falten excuses per conèixer la vida i obra de Joan Miró i visitar aquest espai únic en el món, el 20 d'abril serà el 130è aniversari del naixement de l'artista i el dissabte 22 d'abril se celebrarà un dinar popular a Mas Miró on podràs gaudir d'un menú exquisit. Aquesta cita es realitzarà conjuntament amb el 5è aniversari del projecte cultural que, juntament amb la Fundació Joan Miró de Barcelona i la Fundació Miró de Mallorca, configuren totes tres el triangle essencial de l'artista.

I ja que ets a Mont-Roig del Camp no et pots oblidar de visitar la casa del professor Antoni Benaiges i Nogués (1903-1936), conegut per la seva història quan era professor a Burgos, en l'escola de Bañuelos de Bureba, on va prometre als seus alumnes que els portaria a conèixer el mar. Va crear un quadern monogràfic sobre com s'imaginaven el mar els nens i els va assegurar que els portaria per veure'l per primera vegada. Però l'esclat de la Guerra Civil es va emportar la seva promesa, així com la seva vida. La seva detenció i afusellament el juliol del 1936 a mans del règim va inspirar el poètic espectacle teatral creat per Xavier Bobés i Alberto Conejero anomenat 'El Mar: Visió d'uns nens que no l'han vist mai'. Estrenat al Teatre Nacional de Catalunya, es troba actualment en gira per diversos teatres de Catalunya. Una delicada peça basada en les redaccions d'aquells nens que mai van poder veure el mar. 

Fixeu-vos pel que pot donar una visita cultural, no t'ho pensis i segueix les nostres recomanacions! 

Salut i cultura!

Més informació i entrades a https://masmiro.com/es/reservas/

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES