COMPARTEIX

El passat 21 de març, els socis i sòcies del TRESC van poder gaudir de la segona trobada del cicle del Primera Fila a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. En aquesta ocasió, el convidat va ser el cineasta i dramaturg català més aclamat del moment: Guillem Clua.

Després de l’èxit del primer Primera Fila amb Joan Pera, el TRESC va tornar a oferir als seus socis i sòcies l’oportunitat de conversar amb un dels protagonistes, amagat darrere les càmeres, de l’escena cultural catalana. I és que Guillem Clua ha estat l’autor i dramaturg d’obres de teatre com ‘L’oreneta’ (2021) i ‘Justícia’ (2020); el guionista responsable de l’adaptació al cinema de ‘Los renglones torcidos de Dios’ (Atresmedia/Warner, 2022), i el guionista de pel·lícules i sèries televisives com ara ‘Smiley’ (Netflix, 2022), la primera temporada de ‘El inocente’ (Netflix, 2021) o ‘La nina de la comunión’ (Atresmedia/Warner/Ikiru, 2022). En definitiva, el nom Guillem Clua apareix en un gran conjunt d’èxits teatrals i cinematogràfiques del moment, nacionals i internacionals.

En la trobada, conduïda per David Sabaté, Clua va comentar diversos aspectes de la seva trajectòria tot mostrant un profund agraïment a tot allò que ha aconseguit: “he estat molt afortunat, l’agraïment és el que primer sento sempre”. No va amagar-se de les seves inquietuds i motivacions més sinceres, i sobretot va posar èmfasi en la seva il·lusió a l’hora de donar suport a nous talents que, sovint, no gaudeixen de les mateixes oportunitats que potser ell sí que va poder gaudir. “Crec que hi ha moltes veus, molts professionals que s’esforcen molt i no sempre tenen tantes possibilitats d’expressar-se”, va concloure Clua.

En una de les preguntes fetes pels socis i sòcies, el dramaturg va explicar amb total transparència la pressió i la responsabilitat que senten molts autors a l’hora d’explicar històries, ja que sovint els afecten en primera persona.

A més, tots els participants de la vetllada van tenir l’oportunitat de participar en un sorteig per a guanyar dues entrades per al proper Primera Fila, el qual se celebrarà el proper 16 de maig i la convidada especial serà la inigualable Carme Ruscalleda.

Guarda’t la data i vine al proper Primera Fila! T’ho perdràs?


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES