COMPARTEIX

Notícies
27 DE MARÇ DEL 2023 per TRESC

Rere una setmana repleta d’activitats per commemorar La Setmana Mundial del Teatre, aquest matí La Sala Beckett ha acollit l’acte institucional organitzat L’Associació d’Actors i Directors professionals de Catalunya (AADPC) i l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) amb motiu del Dia Mundial del Teatre.

L'acte, conduït per l’actor i mestre de cerimònies Jordi Vidal, ha posat en valor les arts escèniques i n’ha donat visibilitat en un dia molt especial per al sector. Isabel Vidal, presidenta d’ADETCA, ha presentat les dades econòmiques actuals des de l’inici de temporada, les quals han estat marcades per la recuperació del públic en un 21% respecte a la temporada teatral anterior, amb gairebé 2 milions d’espectadors i un 84% d’ocupació a les sales, un 9% per sobre de la temporada prepandèmica de 2019. Amb aquestes xifres, Isabel Vidal remarca la finalització de les conseqüències de la pandèmia que tant van afectar aquests darrers anys, “el malson ha acabat i el sector s’ha recuperat”, afegia. Per altra banda, Àlex Casanovas, actor i president de l’AADPC, ha explicat les fites assolides en matèria de regulació i protecció dels professionals de l’espectacle posant en valor l’Estatut de l’Artista, amb l'objectiu de donar a conèixer el treball fet fins ara, l’estat actual del mateix i els canvis legals que s’estan duent a terme per adaptar la regulació legal de diferents àmbits (laboral, social, fiscal) a les característiques i necessitats dels artistes intèrprets i executants, i altres professionals de la cultura.

 

 

Com cada any, no ha faltat la tradicional lectura del missatge oficial amb motiu del Dia Mundial del Teatre, enguany a càrrec de l’actriu egípcia Samiha Ayoub, llegit per la directora de LAminimAL Teatre Sistèmic, Daniela De Vecchi, i la lectura del Manifest de l’AADPC, escrit i llegit per l’actor Ivan Benet. A aquests, se li ha sumat l’original Manifest del Públic, creat i interpretat pel mateix Jordi Vidal, qui ha posat veu a l’espectador a la trobada.

Però la festa no acaba aquí, aquest vespre, ADETCA tancarà la jornada de celebració amb una festa oberta a totes les persones que formen part del sector: els socis de les entitats de les arts escèniques, representants de les administracions i de les institucions culturals, i també el públic que gaudeix dels tots i cada un dels espectacles, dinamitzada per Guillem Albà i la Marabunta a la sala La Paloma. Així ens ho explicava Toni Albadalejo, vicepresident d’ADETCA, amb un número en què les maraques han estat les protagonistes i que no ha deixat indiferent a ningú.

Des del TRESC us volem agrair a vosaltres, públic, la vostra immensa estima cap aquest art. A tu i per a tu, Feliç Dia Mundial del Teatre!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES