COMPARTEIX

El festival més esperat per l’escena urbana catalana ja és aquí! El proper 13 de maig a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, l’Strenes Urbana reunirà els artistes més influents de la música urbana catalana en un mateix dia. I és que “per fi tenim moguda urbana!”, exclamava Xènia Casado, presentadora de la roda de premsa del festival, el passat 15 de març a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Tres escenaris i un total d’11 artistes, de les dotze del migdia a les deu de la nit: un festival amb aforament limitat, però molt ambiciós. En paraules del director del festival, Xavier Pascual, “l’Strenes Urbana vol ser això: el lloc on venir a presentar nous treballs, el lloc on descobrir nous talents, el lloc on venir i trobar-te amb tota la gent del rotllo..., i que diguis, a partir d’ara, aquesta data al calendari la tinc assenyalada i no me la perdo per res”.

Les noves incorporacions al cartell de l’Strenes Urbana no són poques, i tampoc irrellevants. S’uneixen al cartell artistes com Lildami, l’impulsor d’aquest gènere en català; Sofia Gabanna, la rapera catalanoargentina més admirada del moment; Mushkaa, la veu més reconeguda de la joveníssima nova generació; Ceaxe, un altre jove artista amb més de 250.000 oients mensuals, i Mama Dousha, rei de ‘l’urban intimista’ o, en paraules de Xènia Casado, rei de “l’urban d’autor”. En definitiva, un cartell ambiciós amb artistes de qualitat que representen l’escena musical urbana del moment.

La resta d’artistes anunciats fa uns mesos completen l’escena i la radiografia ‘underground’ catalana emergent: Flashy Ice Cream, Scorpio, Lal’Ba, Bounce Twice, Figa Flawas i DJ Trapella. La música urbana a Catalunya és una tendència a l’alça que no para de créixer i és quelcom que es pot palpar en l’ambient. Cris, la veu de Bounce Twice, expressa que “cada cop em sento més acompanyada i menys diferent. Gràcies a festivals com aquest es dona visibilitat a un gènere que està molt present”. Fet que Lildami complementa amb la seva tendència a reivindicar estrelles emergents: “jo crec que és una ambició que tinc de fa temps, m’agrada ajuntar-me amb gent més jove que comença i saber el que s’està fent”. En definitiva, l’Strenes Urbana arriba per quedar-se i reivindicar la realitat musical del gènere urbà del territori.

Si t’agrada la ‘moguda urbana’ i tens ganes de gaudir d’un dia ple de música i diversió, no et pots perdre la primera edició d’un festival innovador i necessari. Descobreix el descompte TRESC i compra les teves entrades per l’Strenes Urbana. No te’l pots perdre!

A més, hem preparat una playlist amb un bon grapat de temes perquè vagis entrant al ritme més urban! 

 

 


per  Sara Hosta Farran

ÚLTIMS ARTICLES