COMPARTEIX

Recomanacions
6 DE MARÇ DEL 2023 per Adrià Carrillo

Com cada dissabte, el TRESC col·labora amb el programa 'Tot és Comèdia' de SER Catalunya amb Màxim Castillo. En aquesta ocasió, Pepe Zapata, director del TRESC, recomana l'exposició Parc Cretaci al Museu de la Conca Dellà.

Aquesta vegada us proposem una excursió a terres de Lleida per celebrar la inauguració d'un nou espai cultural. Si a tu també et van captivar les pel·lícules de Jurassic Park i ets un amant dels dinosaures estàs de sort perquè torna a obrir portes el Museu de la Conca Dellà a Isona. I ho fa després de gairebé de dos anys i mig d'obres de remodelació que han suposat una ampliació de la superfície expositiva d'un 75%. Veuràs impressionants recreacions de dinosaures que et traslladaran al cretaci fa 66 milions d'anys. A més, la reforma de l'espai i la museïtzació suposa també una nova museografia on trobarem el conjunt d'inscripcions d'època romana més important de tot el país. De fet, algunes de les peces tornen a Isona després de noranta anys, fet que suma encara més importància al patrimoni arqueològic i paleontològic que conserva el centre líder del projecte "Dinosaures dels Pirineus".

Visitar el museu, ubicat al mig del nucli de la Vila d'Isona, és una excusa perfecta per muntar una excursió d'un dia o d'un cap de setmana amb tota la família o per tota la colla. I ja que ens trobem als Pallars Jussà és una oportunitat única per redescobrir aquest racó fantàstic de la geografia del nostre territori. La conca delimitada per les serres del Montsec, Sant-Corneli i Boumort són ideals per caminar i fer trekking, però també per visitar espais peculiars com les botigues museu de Salàs de Pallars, que et portaran a un autèntic viatge en el temps per la història contemporània dels pobles de Catalunya. A més l'oferta gastronòmica de la zona es magnífica i imperdible, et recomanem especialment les pizzes ‘L'Era del Salasse’... Ja ens direu què us sembla!

Bon profit, salut i cultura!

 

 

Referències:

Museu de la Conca Dellà

Restaurant l'Era del Salasse

 


per  Adrià Carrillo

ÚLTIMS ARTICLES