COMPARTEIX

La ciutat de L’Hospitalet de Llobregat es podria considerar com ‘la segona Barcelona’, ja que no té res a envejar-li a la capital catalana pel que fa a activitats culturals i d’oci. En aquest sentit, fa d’escudera de la ciutat comtal: tots els esdeveniments multitudinaris que no caben a Barcelona acaben adherits al territori veí. A més, L’Hospitalet és força camaleònica, té una gran capacitat per mudar de pell i per canviar ràpidament els decorats. Un gran exemple d’això es va viure fa escassos dies. Del 27 de febrer al 2 de març va tenir lloc un dels congressos i trobades més importants a escala mundial: El Mobile World Congress. I tot just, al dia següent ja estava tot preparat per tal que el 'LET’S Festival' donés el tret de sortida. Tot i ser dues activitats que res tenen a veure entre elles: una és sobre tecnologia i innovació (MWC) i l’altre purament musical (el LET’S), L’Hospitalet s’adapta com si res i d’igual forma, continua preservant l’atractiu i el públic.

El ‘LET’S Festival’ és un esdeveniment musical que té lloc a la ciutat esmentada anteriorment, cada mes de març, des de l’any 2006, i que es caracteritza per reivindicar i fer gala del lloc on se celebra, ponderant el valor de la proximitat, tret que és el principal al·licient del certamen. L’Hospitalet demostra amb aquest tipus de propostes que també pot acollir esdeveniments de gran format, tot i no ser una capital, i que contribueix a subministrar oci, cultura i vida a la ciutat de la rodalia.

El LET’S també destaca per saber compaginar a la perfecció artistes novells i emergents amb d’altres més assentats i identificables pel públic familiaritzat amb l’actualitat musical. Així doncs, novetats i vells coneguts es fusionen a sales de sempre com la Salamandra o altres recentment incorporades, però que ja són tot un símbol de l’esdeveniment com El Pumerejo o The Garage, per configurar un tot explosiu que dona cabuda a gèneres diversos i per a tots els gustos, però sempre prioritzant la música independent i allunyada dels convencionalismes. La raó de ser del festival. Per tant, hi fan acte de presència gèneres com l’Indie-Pop, el Rock alternatiu o la música electrònica, estils que concorden a la perfecció amb l’essència d’aquest.

Aquesta edició, la llista d’artistes presents, serà força extensa i variada. Sobresurten noms com el de Pau Vallvé, que enguany li tocarà la difícil missió d’inaugurar la 18 a edició del festival amb el seu nou disc autoeditat, automesclat i autoproduït. Un veritable ‘artesà’ de la indústria que s’ha guanyat el reconeixement del públic i la crítica a còpia de bones cançons i lletres que toquen el cor. També cal tenir present noms com Carolina Durante, que tot i la seva precocitat no fa més que guanyar adeptes per allà on passa amb el seu to despreocupat i realista –similar al grup Pantocrator, de registre divertit i àcid-, sense passar per alt, el peculiar Pony Bravo.

 

Aquest any a més, si formes part de la família del TRESC, estàs de sort perquè t’oferim un 2X1 exclusiu en tots els concerts de l’esdeveniment musical que paralitza l’Hospitalet. Ja no tens excusa per no formar part d’una atmosfera festiva irrepetible i que et conduirà a viure una experiència musical plena i súper immersiva.                                                     

A continuació, un petit tast dels millors temes d'alguns artistes del LET'S Festival 2023:


per  Gabriel Vázquez

ÚLTIMS ARTICLES