COMPARTEIX

"A ‘Scratch’ qui marca el ritme de la festa és una dona, i això molesta", aquesta és la premissa que Daniel J.Mayer i Montse Rodríguez ens porten amb la seva nova obra que s'estrena avui a La Villarroel. ‘Scratch’ et transporta al món de la nit, en concret a la pista de ball d'una discoteca on punxa la DJ més potent del món, DJ Loreen. Una dona empoderada, forta i alliberada que gaudeix del seu treball i de l'ambient nocturn. Allà és la reina i és on s'explora a si mateixa, flirteja, es desinhibeix i marca el ritme de la nit com ella vol. Però darrere d'aquesta màscara de dona que es menja el món, veiem com s'amaga a la intimitat de casa seva la veritable cara de la DJ, la Laura. La jove viu una difícil i distant relació amb la seva parella i conté un desig vital de tornar a tocar la guitarra, tenir la seva pròpia veu, i ser compositora indie.

 

És amb aquest joc de contrastos i contradiccions amb el que juguen Daniel J.Meyer i la directora Montse Rodríguez que, com ja van fer amb l'exitosa A.K.A, s'acosten al públic més jove oferint diversos punts de mira sobre temes controvertits. L'obra gira en torn la sexualitat permesa de la dona, la culpabilitat en els seus actes i el pensament que tenim moltes vegades de: "Sí... o no. Perquè si dius que sí, o simules que sí i després és que no, serà un problema". Aquest és un dels dilemes als quals s'enfronta la protagonista, i com diu el creador: "no tot és blanc o negre... Podem ser líquids". I ‘Scratch’ representa com aquests prejudicis i pressions socials a les quals les dones es veuen abocades es multipliquen al món de la nit i al món de la parella, on sembla que no hi hagi límits i on la veritable cara de la societat apareix.

 

A través d'un monòleg, protagonitzat per Clara Mingueza, ‘Scratch’ esdevé en un espectacle musical i escènic on té lloc un autèntic desplegament coreogràfic, on el llenguatge físic guanya molt pes. El públic, que formarà part de l'espectacle com un més a la pista de ball, podrà veure el que defineix la Clara com "un autèntic repte interpretatiu" on ha hagut d'aprendre a tocar la guitarra i s'ha enfrontat a representar els dos mons de la protagonista. I no només això, sinó que també dona vida a tots els diferents personatges que apareixen durant els 80 minuts de l'obra. A més, l'obra candidata a Millor Espectacle Revelació als Premis Max compta amb Paula Jornet, compositora musical d'espectacles com "El Mago d'Oz" o El "Chinabum", qui ha creat els temes musicals exclusivament per l'obra. L'actriu i música ha treballat colze a colze amb totes les parts de l'equip, amb especial èmfasi amb la Clara, per aconseguir accentuar aquests contrastos entre la música electrònica i visceral de la discoteca amb la intimitat de la guitarra.

 

‘Scratch’ només comptarà amb 10 úniques representacions i es podrà veure fins al 2 d'abril a l'Off La Villarroel. Les sòcies i socis del TRESC gaudeixen d'entrades amb descomptes exclusius que fan d'aquesta obra un imperdible de la temporada. No te la perdis!

 

Aconsegueix la teva entrada amb descompte fent clic aquí!

 


per  Adrià Carrillo

ÚLTIMS ARTICLES