COMPARTEIX

Com cada dissabte, el TRESC col·labora amb el programa 'Tot és Comèdia' de SER Catalunya amb Màxim Castillo. En aquesta ocasió, Pepe Zapata, director del TRESC, et recomana el Festival BCNegra 2023!

Torna a Barcelona amb la seva 18a edició el Festival BCNegra, aquesta vegada amb la mirada enfocada en la "Doble Vida". Del 6 al 12 de febrer, la capital catalana concentrarà més de 80 activitats dedicades al gènere de la novel•la "noire". Des de taules rodones i debats, fins projeccions de cinema negre i actuacions musicals que s'iniciaran un cop donat el tret de sortida i del lliurament del Premi Pepe Carvalho 2023 (9 de febrer 18h al Saló de Cent) com a reconeixement a una gran trajectòria literària dedicada a la novel•la negra i el gènere policíac. Enguany, el jurat integrat per Carlos Zanón, com a president, i per Anna Abella, Lilian Neuman, Esteve Riambau, Rosa Ribas i Daniel Vázquez com a vocals, ha decidit atorgar el premi a l'escriptor cubà Leonardo Padura (L'Havana,  1995). 

El jurat ha destacat que, “La de Padura és una de les veus més prominents de la literatura llatinoamericana actual. És una veu compromesa tant amb la literatura com amb Cuba, la gran protagonista de les seves obres, sigui en les seves novel·les policials o en les històriques, gèneres entre els quals es mou magistralment, que hibrida i transforma, per bastir una obra tan cubana com universal. [...]"

L'edició d'enguany compleix divuit anys i ho fa portant més de 125 participants, amb noms tan destacats com Dolores Redondo, Núria Cadenes, Lorenzo Silva, Carlos Zanón , Claudia Piñero, Juan Gómez-Jurado entre molts d'altres que assistiran a les diverses accions escampades per tota la ciutat. Com l'exposició 'El món de l'investigador' que s'inaugurarà a la Biblioteca Jaume Fuster el dia 7 de febrer. Un joc creat pel Màrius Serra i l'Oriol Comes que fan de l'exposició un tauler on se't posarà a prova per descobrir l'enigma que s'hi amaga a dins. El festival també tindrà un espai a la plataforma de cinema Filmin, que crea dues seccions dedicades exclusivament al BCNegra, una dedicada al gènere cinematogràfic negre i l'altra al lema que articula aquesta edició: la idea de la doble vida.

Gran part de les autores i autors i obres presents durant aquesta setmana d'activitats toquen de ben a prop la idea del doble, la duplicitat, el "doppelgänger" que camina amb nosaltres i que fa que el bon veí, sense deixar de ser-ho, sigui també un assassí. Explora aquesta dualitat i endinsa't en la cara més fosca de la societat en les més de 80 activitats gratuïtes, exceptuant les projeccions a la Filmoteca. Consulta el programa complet aquí.

I per completar una setmana ben negre apropa't a la Sala Beckett i suma't al treball d'un investigador privat que recorre tota la ciutat creuant-se amb una sèrie de personatges singulars, tots ells sospitosos de l'assassinat d'un famós fotoperiodista alemany. Assisteix a 'Asesinato de un fotógrafo' i viu de primera mà un procés d'investigació amb un aroma "noire" clàssic que et farà replantejar alguns dels paradigmes de la contemporaneïtat. Aprofita el descompte TRESC d'aquesta obra aquí.

 

Salut i cultura!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES