COMPARTEIX

19 D’OCTUBRE DEL 2022 per Francina Cortés i Núria Martorell · Associació EnCantados

Benvolguda comunitat del TRESC,

Què pensaries si algú t’expliqués que es dedica a fer concerts per a sords? Et semblaria una bogeria? Que no té sentit? Bé, doncs aquest “algú” som nosaltres, la Francina Cortés i la Núria Martorell. I ho fem amb el cicle enCantados, de l’Associació Sociocultural enCantades.

Així que enCantades de conèixer-vos. Aviat tindreu més notícies perquè ja formeu part de la nostra/vostra família cultural i...inclusiva!

 

A enCantados convertim el silenci en cançons: propiciem experiències inclusives amb llengua de signes a través de la música. Per a persones sordes. I per a oïdores. Perquè la inclusió és precisament això: no excloure. Compartir. Aprendre. El públic sord ens va ensenyar que un simple globus amplifica les vibracions de la música. I ara en regalem a tothom.

 

enCantados són concerts i entrevistes, en directe i online, que permeten conèixer l'artista en profunditat. Intercalem cançons amb preguntes sobre la seva proposta i la seva personalitat, i els fans també envien les seves, que formulem en directe. I tot, ho gravem i ho publiquem en diversos vídeos de YouTube i en un pòdcast.

 

enCantados posa en valor l'artista, la inclusió i els festivals amb els que col·laborem, amb accions que van més enllà d'incorporar la interpretació en llengua de signes i de tenir cura del públic sord. Cada esdeveniment que organitzem com a associació i cada col·laboració inclou un cartell propi amb el disseny de l'esdeveniment, un article a la nostra web i un mailing a més de 2.000 periodistes culturals, a més de moure la informació a les nostres xarxes socials.

 

Al públic sord li enviem les invitacions nominals i les lletres de les cançons amb prou antelació perquè gaudeixin de la proposta de l'artista amb més eines, si cal.

 

enCantados aposta pel talent emergent, que necessita més repercussió, majoritàriament dones. Permet a les persones sordes i a qualsevol que estimi la música gaudir d'artistes de diversos estils i amb un discurs de consciència social, a diversos espais de Catalunya. I vinculem les i els artistes d’una manera romàntica: amb una cadena de regals. Cadascun/a deixa un obsequi per a l’artista següent, explicant la història que l’uneix amb l’objecte. També, cada músic tria una paraula especial per a ell o ella que després aprenem a dir en llengua de signes.

 

enCantados és una experiència lúdica i emocional per a les persones sordes, les oïdores i per a l'artista: tothom surt enriquit o enriquida de l'acte.

 

 

Consulta tota l'agenda de propers actes d'EnCantados, aquí!


per  Francina Cortés i Núria Martorell · Associació EnCantados

ÚLTIMS ARTICLES