COMPARTEIX

 

L'espai encarregat d'acollir la cinquena reunió del Consell de Públics del TRESC ha estat, ni més ni menys que, l'emblemàtic edifici La Pedrera. En aquest entorn únic hem pogut trobar-nos amb els socis que conformen el consell i l'equip de la Fundació Catalunya La Pedrera, en una visita privada i privilegiada d'una de les joies del nostre patrimoni. Alba Tosquella, directora de comunicació de la fundació, i Marga Viza, responsable dels projectes culturals, han estat les encarregades de guiar-nos pels singulars passadissos de l'edifici modernista i rebre'ns a la gran sala blanca on ha tingut lloc la conversa. Al voltant d'una ampla taula rodona, Alba Tosquella ens ha apropat les tasques que empren la fundació des del seu naixement l'any 2013. Des de llavors, Catalunya La Pedrera es planteja com una fundació independent i privada plenament humanista, enfocada a les persones i a millorar les seves respectives vides. Tosquella ens ha parlat dels grans objectius de la fundació, que engloben un ampli ventall de reptes socials, des del treball per la igualtat d'oportunitats, la sostenibilitat o el foment de la cultura i el seu valor en la societat.

 

Marga Viza ens ha presentat els projectes culturals en els quals està treballant, entenent la cultura com a motor del canvi cap a un món millor. Ara estrena l'exposició "Els camins de l'abstracció 1957-1978", conjuntament amb el Museu d'Art Abstracte de Conca, a La Pedrera fins al 15 de gener del 2023. Després de passar per Conca i Granada, i amb visita prevista a Houston i a Alemanya, des de la Fundació han volgut fer un gir singular a l'exposició pel seu pas a Barcelona. No s'acullen tan sols les obres de la col·lecció, sinó que s'incorporen peces catalanes, fomentant el diàleg entre artistes nacionals i internacionals de primer ordre, amb un total de fins a 70 obres, en la que és una ferma aposta per la cultura de qualitat. Segons Viza, les exposicions d'art són l'eix sobre el qual la seva activitat cultural pivota, incidint en la col·laboració amb entitats de referència a Barcelona, amb la intenció d'expandir-se i irradiar més enllà de les parets de la Pedrera per interpel·lar al major públic possible. La responsable dels projectes culturals ens ha pogut avançar en exclusiva la programació dels pròxims mesos, i inclús anys, plena de propostes interessants i suggerents de les quals segur que se'n parlarà.

 

 

En finalitzar la trobada vam poder reunir-nos amb els socis per compartir plegats gustos, opinions i experiències, fent-nos arribar suggeriments i millores enriquidores. Sense donar-nos compte, a fora ja era fosc i estàvem sols en una exclusiva Pedrera màgicament il·luminada de nit.


per  Aida Carrasco

ÚLTIMS ARTICLES