COMPARTEIX

El Festival Protesta fa deu anys. L’any 2013, un tossut grup de persones vam iniciar el repte d’instaurar un festival internacional de cinema de crítica social a la ciutat dels sants, Vic. Crèiem fermament -i ho continuem creient- en el cinema com a eina de transformació social. Durant 10 anys hem donat veu a cineastes d’arreu del món per apropar les seves denúncies i, alhora, creuar-les amb les lluites locals.

Del 14 al 22 d’octubre repassarem el que ha estat el Protesta des dels seus inicis. Dedicarem una sessió a cada una de les edicions del festival, recuperant-ne les temàtiques.

El festival inaugurarà amb la projecció de ‘Robin Bank’ (2022); un film amb el qual reviurem la història que va portar a Enric Duran a ser considerat el Robin Hood dels Bancs. Destaquem, entre altres projeccions, ‘Utama’(2022); una història d’amor visualment captivadora. I tancarem el festival amb la que per a  nosaltres és la cirereta del pastís, ‘Tori y Lokita’ (2022); l’últim film dels germans Dardenne, on recuperen la ferocitat del seu cine més dur i radical.

A més, es projectaran els curtmetratges premiats en les diferents edicions del festival i es podrà assistir, també, a una marató de curts d’humor. En total, al Protesta s’hi podran veure fins a 50 projeccions de llargmetratges i curtmetratges. I es podrà participar, també, a les activitats paral·leles que hem programat.

Com veieu, la desena edició del Protesta serà molt especial. Comptem amb vosaltres per celebrar-ho plegades. Us hi sumeu?

 

Organització del Festival Protesta


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES