COMPARTEIX

Una nova edició del programa INSITU ens ha portat a visitar 3 tallers artesans dels Poble Espanyol el passat dia 22 de setembre. Davant la bona rebuda de la primera visita el mes de juliol, vam obrir una segona convocatòria que ens ha permès conèixer 3 nous artesans molt diferents entre ells però amb una cosa en comú, la seva passió per la feina que fan i el contacte amb el públic.

Tots coincideixen en que el seu treball esdevé feina i afició alhora. Esdevé, en definitiva, una forma de vida. És molt exigent i, com diu la Montse Casas “s’ha de sentir”, només així resulta gratificant. Montse Casas és una artesana del món tèxtil que treballa amb el seu teler a la botiga. Qualsevol pot veure com treballa cada peça i amb el carinyo amb què ho fa. Va renunciar a treballar per altres i apostar pel seu talent i creativitat instal·lant-se en un dels tallers del Poble Espanyol, i diu que és molt feliç. El Julián Señudo forma part d’una família de basters, sí, aquells que feien els guarniments dels cavalls. Una saga que treballa el cuir de forma magistral, des de peces funcionals fins a la part més artística i creativa. El seu taller és sens dubte espectacular i conserva una col·lecció d’eines de baster procedents de Mataró de més de 100 anys, que continuen servint com el primer dia. El ceramista Juan Becerra té el don dels alfarers i busca transmetre-ho a través de diferents tipus de tallers on ensenya a fer diverses peces al torn. Sembla fàcil! Però no ho és tant... Si voleu treballar el fang i fer els vostre propi got o bol, ja sabeu on podeu anar.

 

Si algú es va quedar amb ganes de conèixer aquests i d’altres artesans, el Poble Espanyol fan jornades de portes obertes ben sovint on podreu venir a conèixer la seva feina.

Moltes gràcies al Poble Espanyol per la seva col·laboració en l’organització d’aquestes visites.

 


per  Ana Requejo

ÚLTIMS ARTICLES