COMPARTEIX

El passat dia 17 de setembre, en el marc de la Barcelona Gallery Weekend, vam tenir l’oportunitat de visitar un dels edificis més destacats del Districte Cultural de L’Hospitalet de Llobregat, l’Edifici Freixas. Una antiga fàbrica dels anys 60 reconvertida en espai de creació cultural on es barregen artistes, creadors, industrials i artesans.

Des de fa 10 anys, el teixit cultural de L’Hospitalet ha anat creixent fins arribar a acollir més de 500 artistes i creadors formant una xarxa creativa de primer nivell. La interacció entre els diferents creadors ha permès potenciar el teixit industrial i transformar antics espais fabrils sense activitat en un nucli cultural de primer nivell.

A la nostra visita vam tenir l’oportunitat de visitar els espais de tres dels artistes que ocupen l’Edifici Freixas, al barri de Santa Eulàlia, de la mà del comissari i crític d’art Jordi Garrido.

D’una banda vam entrar al taller de l’escultor German Consetti, un dels primers artistes a instal·lar-se a l’edifici fa més de 10 anys. Un artista que treballa amb un procés creatiu força inspirador que desenvolupa la seva creativitat a través de diferents materials (pedra, ceràmica, ferro…). També ens vam colar a l’estudi de l’artista Marc Sparfel, que treballa amb processos creatius totalment oposats basats en la inspiració i la intuïció. Les seves obres van des de treballs amb mobles recollits al carrer fins a formes abstractes que generen volums i buits de colors.

Finalment, vam tenir l’oportunitat de conèixer l’obra de l’artista visual Laia Noal i la seva reflexió al voltant de la natura.

Agraïm la col·laboració del Districte Cultural de L’Hospitalet i del propi Ajuntament en l’organització de l’activitat i en la seva voluntat d’obrir les portes del Districte als públics de la cultura.

 


per  Ana Requejo

ÚLTIMS ARTICLES