COMPARTEIX

Galeries
9 DE JULIOL DEL 2021 per Ana Requejo

El passat dia 8 de juliol vam tenir l’oportunitat de visitar 4 dels més de 20 tallers artesans que es troben dins el Poble Espanyol, dins el programa INSITU del TRESC. Un programa que proposa visites als espais de creació de la mà dels creadors i artistes que ens mostren els seus espais de treball i ens parlem dels seus processos creatius justament allà on es produeixen.

 

 

Vam tenir l’oportunitat de visitar 4 tallers increïbles. D’una banda la Manera Negra que de la mà de la seva artesana Maria Pujol ens va ensenyar les tècniques d’estampació i gravat. També vam passar per l’espai de creació de Babalaria, dedicat a la pintura, la il·lustració i l’escultura, de la mà del seu creador, David Valeri. La visita va continuar coneixent el treball de la Teresa Roig i el Miquel Rubina al seu taller Món de Mones, en el camp de la joieria i la bijuteria. Finalment, vam acabar la visita en el taller Vitraloi on la Júlia Rodríguez ens va explicar la seva feina de creació i restauració de vitralls emplomats.

Un passeig ple de creativitat, passió per la feina, respecte per la tradició i els oficis, i ganes d’investigar i crear noves formes contemporànies a partir del coneixement tradicional. Un plaer i un luxe poder comptar amb els artesans que de primera mà ens expliquen els seus processos dins els espais de treball i la seva relació amb l’entorn del Poble Espanyol .

 

 

I com encara ens han faltat molts altres tallers per conèixer, al setembre tornarem al Poble Espanyol per tal de visitar nous espais i nous creadors que ens obriran les portes dels seus tallers.

Estigueu atents a la web i no us ho perdeu!

 


per  Ana Requejo

ÚLTIMS ARTICLES