COMPARTEIX

Galeries
22 D’ABRIL DEL 2021 per TRESC

L'olor de llibre nou a estrenar, l'ambient pels carrers, l'emoció de rebre una rosa o el neguit infantil a l'hora de regalar-la! Quantes emocions i records ens porta aquesta diada tan especial... és Sant Jordi i no podem dissimular l'alegria que sentim!

Aquest any va de bo, baixa al carrer i deixa't abraçar per l'ambient màgic de Sant Jordi. Parla, toca, mira, comparteix, olora i respira (no et treguis la mascareta, sobretot!) el Sant Jordi més esperat de tots i per tots.

Tant si ets un lector expert i ja tens claríssim quin llibre regalaràs a cadascun dels teus estimats, com si ets d'aquells que va sempre a última hora i ho necessita tot ben mastegat, hem seleccionat una bona colla d'obres que no poden faltar a la teva Totebag aquest 23 d'abril. Què? Encara no tens la Totebag literària de moda? Doncs no continuïs llegint, el primer pas és aconseguir la Totebag del TRESC a aquest enllaç!

 

 'Aliment' · Martí Sales

'Aliment' · Martí Sales

“La idea em va començar a rondar pel cap fa quatre anys o cinc i la vaig anar treballant i treballant fins que vaig trobar-ne els desllorigadors: històries que vas treballant, menjars que vas cuinant i que vas coneixent, amors que et passen, citacions de llibres que t’ajuden a enfocar… Hi ha aquell paràgraf de Josep Pla on parla de com la Ben Plantada s’enamora d’Eugeni d’Ors i que per això es converteix en una gran cuinera. És allò que l’amor et fa cuinar. Sense l’amor no hi ha cuina, hi ha alimentació bàsica, només. Tu aprens a cuinar per agradar o per donar plaer a algú altre, sigui la parella, els fills, els pares, els amics… Sense aquesta connexió, la cuina només és supervivència. Aquesta beta també travessa el llibre: de com l’amor i la cuina estan molt units. Potser el llibre va començar a escriure’s a partir d’un amor.”

Martí Sales

'Les històries del mag Setne i altres relats de l’Egipte fantàstic' · Roger Fortea

'Les històries del mag Setne i altres relats de l’Egipte fantàstic' · Roger Fortea

"Al príncep Setne Khaemwaset, fill de Ramsès II, se li atribueixen un munt d'històries meravelloses, plenes de màgia i aventures, que al llarg d'un mil·lenni van fer les delícies dels antics egipcis. El llibre que tens a les mans s'obre amb dos d'aquests relats i continua amb una sèrie de narracions que reflecteixen la imatge fabulosa que l'Egipte somniat ha anat bastint dins la tradició literària durant més de dos mil anys."

Ona Llibres

 'Parla bé, collons!' · La Incorrecta

'Parla bé, collons!' · La Incorrecta

"Aquest llibre no és llarg com una enciclopèdia, no és avorrit com un manual ni carrincló com un diccionari: és una guia incorrecta del català, feta amb humor i amb amor per la nostra llengua. Aquí hi trobaràs nocions ortogràfiques, morfològiques i sintàctiques del català perquè puguis anar pel món parlant-lo i escrivint-lo millor que Pompeu Fabra."

La Incorrecta

 El llibre de la sort · Sergio Lairla

El llibre de la sort · Sergio Lairla

"Ocupen les pàgines d’aquest llibre d’una banda l’aventura del senyor Bonaventura i, si li donem la volta, de l’altra la del senyor Malastruc. Els dos viuen al mateix edifici, però no es coneixen. Un és ordenat i es pren la vida tal com li ve. L’altre, una mica desastrós i sempre emmurriat, s’enfronta als objectes i aquests a l'hora també s’enfronten a ell. Per coses de l’atzar, els dos escolliran la mateixa destinació per les seves vacances. A mida que segueixes el fil de la narrativa, amb un ull fixat en una història i l'altre en l'altra, podràs reflexionar sobre el funcionament de l’atzar mentre gaudeixes descobrint cada detall amagat en les noranta imatges que donen vida a aquest llibre".

Ona Llibres

 ‘Avui m’he comprat una destral’ ·  Roger Ruppman

‘Avui m’he comprat una destral’ · Roger Ruppman

"Avui m’he comprat una destral és la història d’un trasplantament, el d’una jove fam lia urbanita, amb una nena de dos anys, que decideix anar-se’n a viure al cor del Montseny. En aquesta història autobiogràfica i entranyable, Roger Ruppmann ens narra les peripècies del primer any d’adaptació a aquest nou medi, en un entorn inhòspit, envoltat de bosc i amb uns ve ns ben curiosos. Fent gala d’un sentit de l’humor fresc i d’una gran calidesa humana, Ruppmann sap extreure p ndoles de saviesa dels petits detalls quotidians".

Editorial Males Herbes

 ‘Els volcans’ ·  Patricia Geis

‘Els volcans’ · Patricia Geis

"Sabies que, de mitjana, cada setmana entren en erupció quatre o cinc volcans en algun indret de la Terra? En un dia qualsevol, un dels més de mil guèisers que hi ha al món pot fer emergir cap al cel aigua bullent. Cada dia, centenars de petits terratrèmols fan tremolar la Terra i, una vegada al mes, es produeix en algun lloc un gran terratrèmol. Això és el resultat del món bulliciós que amaga l’interior del nostre planeta!"

 

Editorial Combel

 ‘Para los míos’ · Juanjo Sáez

‘Para los míos’ · Juanjo Sáez

"Juanjo Sáez comparteix les seves experiències i reflexions, regalant uns instants de saviesa i un mapa del tresor a manera de brúixola per tal d'ajudar-nos a entendre i reconnectar amb les coses importants de la vida."

 ‘Connectar’ · Kate Tempest

‘Connectar’ · Kate Tempest

"Connectar és un crit de guerra i una lúcida reflexió sobre el poder de la connexió creativa com a antídot contra la inacció i l’estancament. Connexió amb nosaltres mateixos (dissociats sempre entre el nostre jo autèntic i el jo del rol i de les necessitats que ens imposa la societat capitalista) i connexió amb els altres i amb el món."

Més Llibres

 

Mil novetats editorials per llegir en la tranquil·litat de la llar, la foscor de la sala d'estar a mitjanit o, aprofitant aquest Sant Jordi lliures de captiveri, als carrers, places i carrerons de la vila mentre el sol t'alimenta en cos i ànima!

Des del TRESC, la Comunitat de Cultura, et desitgem un molt feliç dia ben envoltat de cultura!
 

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES