COMPARTEIX

Notícies
10 DE NOVEMBRE DEL 2020 per Víctor Ferran

Les sales de concerts de tot l'Estat podrien celebrar el que podria ser un últim concert si l'administració no pren les mesures necessàries tant econòmiques com polítiques i així evitar la desaparició d'aquest entramat d'equipaments culturals imprescindibles per al desenvolupament de la carrera dels artistes i de la vida cultural del nostre territori. 

La gran majoria de les sales no podran sobreviure en aquestes condicions d'endeutament progressiu més enllà de l'any 2020, llevat que puguin recuperar l'activitat en unes condicions mínimes que no provoquin més pèrdues que les actuals. Es calcula que s'han cancel·lat més de 25.000 concerts a tot l'Estat aquest any.

Per aquest motiu han endegat aquesta campanya: ¿El Último Concierto?. Dimecres 18 de novembre, les sales de música s'uniran per a celebrar un concert molt especial amb la col·laboració de molts artistes. El concert es podrà veure en streaming a la pròpia web d'¿El Último Concierto?. Han participat sales com Apolo, Razzmatazz, Luz de Gas, Sidecar o Salamandra a Barcelona, La Mirona de Salt i La Stroika de Manresa, entre d'altres sales mítiques i de cultes de tot l'Estat.

Per acabar, estem completament d'acord amb aquest fragment del manifest: "És absolutament necessari que s'estableixin unes mesures d'hibernació de les despeses i un sistema de compensacions econòmiques proporcionals al grau d'afectació que el sector està patint des de fa 8 mesos, de manera que ajudin a les sales a poder sobreviure sense activitat mentre durin les restriccions, de la mateixa manera que és imprescindible que s'equipari l'activitat de les sales de concerts a les de la resta d'equipaments culturals com cinemes i teatres perquè quan les condicions epidemiològiques ho permetin, puguin obrir complint amb les mateixes mesures sanitàries que estableixen els protocols de les arts escèniques".

És molt difícil imaginar-s'ho, però... serà el 2020 l'any en què presenciem el darrer concert de les nostres sales? El 18 de novembre: www.elultimoconcierto.com.

 


per  Víctor Ferran

ÚLTIMS ARTICLES