COMPARTEIX

Notícies
28 D’ABRIL DEL 2020 per TRESC

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, avui et portem un recull d'obres d'art que tenen com a tema central la dansa: l'art del cos i el moviment immortalitzat per grans artistes al llarg de la història de l'art. 

 'Ball al Moulin de la Galette', de Pierre-Auguste Renoir

'Ball al Moulin de la Galette', de Pierre-Auguste Renoir

Un dels quadres més coneguts on es reflecteix el valor social del ball com a celebració és el 'Ball al Moulin' de la Galette (1876), que trobem al Museu d’Orsay a París, i que passa per ser una de les obres impressionistes més conegudes de Pierre-Auguste Renoir (1841-1919), en la què mostra un ball popular i festiu al barri parisí de Montmartre.

 'La petita ballarina de catorze anys', d'Edgar Degas (1834-1917)

'La petita ballarina de catorze anys', d'Edgar Degas (1834-1917)

Ja que hem començat per l’impressionisme, resulta impossible parlar de la dansa a la història de la pintura sense fer referència a l’obra d’Edgar Degas (1834-1917), amb la seva immensa producció dedicada a les ballarines de ballet, però de la que voldríem destacar en canvi una escultura: 'La petita ballarina de catorze anys', creada l’any 1881, que representa a la jove estudiant de dansa Marie van Goethem, una peça feta inicialment de cera i que es va buidar en bronze l’any 1922. L’obra original de cera es conserva a la col·lecció Mellon la National Gallery of Art de Washington.

 'Ballarins', de Fernando Botero

'Ballarins', de Fernando Botero

El pintor i escultor colombià Fernando Botero (1932), conegut per les seves figures inflades i arrodonides, ha dedicat una bona part de la seva obra a plasmar el ball, i en especial el tango, com a motiu de celebració social. És el cas de la seva obra 'Ballarins' (2002), que pertany a la col·lecció particular de l’artista.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES