COMPARTEIX

Amb la recomanació de confinar-nos a casa per pal·liar els efectes del coronavirus, ha augmentat el nombre de lectors, així com d'aquells que han aprofitat per treure's de sobre la pila de llibres pendents des de l'any passat. Amb les llibreries tancades, són diverses les iniciatives del món editorial per oferir lectures en temps de pandèmia!

 'En el contagi', de Paolo Giordani

'En el contagi', de Paolo Giordani

El primer llibre escrit, traduït i publicat durant el confinament! L’escriptor italià Paolo Giordano, el conegut autor de 'La solitud dels nombres primers', reflexiona sobre tot el que l’epidèmia ens està revelant de nosaltres mateixos a 'En el contagi' (Edicions 62), publicat en format ebook abans que en paper amb traducció de Pau Vidal. Un assaig curt, elegant i intens sobre com afrontem com a individus i com a col·lectivitat una situació extrema i extraordinària com el contagi. 

 'Història de dues ciutats', de Charles Dickens, per entregues a Club Editor

'Història de dues ciutats', de Charles Dickens, per entregues a Club Editor

'Història de dues ciutats' és una de les novel·les més emblemàtiques de l'escriptor anglès Charles Dickens. En aquests temps d'incertesa, Club Editor recupera la tradició de la novel·la per fascicles en una traducció de Núria Sales que es pot llegir al seu web.

 Univers regala un conte al dia

Univers regala un conte al dia

El segell Univers, d'Enciclopèdia Catalana, regala un conte diàriament mentre duri el confinament obligatori. Va començar amb 'Ciutat oblidada', de Xavier Bosch, del recull de contes 'Barcelona Suites', amb el qual es va posar en marxa la col·lecció. Hi podreu accedir a través dels enllaços al seu compte de Twitter. A l'editorial Univers hi ha arribat Rafel Nadal amb el seu nou llibre 'Mar d'estiu', inaugurant així la nova col·lecció de l'editorial Univers: 'La Joie de Vivre', llibres que són una invitació a gaudir de la bellesa de la vida.

 'El retorn d'Abba', de Marc Ros, cantant i compositor de Sidonie

'El retorn d'Abba', de Marc Ros, cantant i compositor de Sidonie

Una altra novetat literària molt esperada és la primera novel·la de Marc Ros, compositor i cantant de Sidonie. Publicada en format ebook a Rosa dels Vents en català i a Suma en castellà, 'El retorn d'Abba' és una sorprenent i captivadora novel·la generacional que parla sobre l'amistat, el camí que ha de recórrer un artista per conèixer-se a si mateix i el final d'un estiu a Cadaqués.

 La Casa dels Clàssics anima a llegir els grans pensadors

La Casa dels Clàssics anima a llegir els grans pensadors

La Casa dels Clàssics, que treballa per la difusió dels clàssics grecs i llatins a través de la Col·lecció Bernat Metge, proposa a la xarxa Twitter una relectura dels autors clàssics a través de les seves xarxes socials. Del 17 al 29 de març, es va proposar llegir 'Antígona', de Sòfocles; del 30 de març al 12 d'abril, proposen la 'Medea' d'Eurípides

 Llibreters a casa...

Llibreters a casa...

L'ordre de confimament derivat de l'estat d'alarma ha fet que les llibreries hagin hagut de baixar a persiana. Això no és impediment perquè a través de Twitter llibreters i llibreteres ofereixin recomanacions de lectura per aquests dies difícils

 ... i Sant Jordi, també a casa

... i Sant Jordi, també a casa

Twitter ha nascut una iniciativa que, després de l'ajornament de la diada de Sant Jordi, vol ser ser una plataforma on els escriptors es posin en contacte amb els seus lectors.  

 Relats confinats, antologia de relats des de casa!

Relats confinats, antologia de relats des de casa!

L'editorial Blackie Books ha engegat un conjunt d'iniciatives literàries sota el nom Casa Blackie que acull lectures, monòlegs, comparticions de textos i una convocatòria de relats sobre allò que ens agradaria està vivint fora de casa. Per participar, només has d'escriure a casa@blackiebooks.org. Un equip d'experts (editor@s i autor@s de Blackie) els llegiran i els compartiran des de les seves xarxes. De moment no hi ha data límit. Aquesta és una invitació a sortir de casa sense sortir de casa; amb el record, la imaginació i l'escriptura! Més informació, aquí


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES