COMPARTEIX

Del 13 al 29 de març Dansa Metropolitana presenta la seva tercera edició! El festival va néixer com un projecte cultural i participatiu de l'àrea metropolitana per fer arribar la dansa a tota la ciutadaniaEn aquesta edició hi participen vuit municipis que han treballat conjuntament una programació que s'implica en produccions d'artistes i dona visibilitat al talent local, nacional i també internacional. Durant gairebé tres setmanes gaudiràs de dansa als teatres, als transports públics, als centres cívics, al carrer i, fins i tot, als cinemes. Podràs participar en més de 200 activitats, per festejar la dansa com a art i com a element d'unió i de diàleg!

Descobreix algunes de les activitats més destacades

 'WhiCh' · Adoctrinades

'WhiCh' · Adoctrinades

Un espectacle de la coreògrafa Virgínia Gimeno Folgado amb la companyia Adoctrinades, on els símbols de les portes del lavabo esdevenen personatges animats que dialoguen i ens conviden a reflexionar sobre els estereotips de gènere. Amb 'WhiCh', l’espai del lavabo deixa de ser un espai convencional i grotesc per esdevenir un escenari íntim d’indagació filosòfica on analitzar l’absurditat dels clixés de gènere.

 'It’s a wrap (Kubrick is dead)' · LA INTRUSA

'It’s a wrap (Kubrick is dead)' · LA INTRUSA

Sis personatges de la filmografia de Kubrick reben la notícia de la mort del seu creador. Què passarà ara amb ells? Tractaran de defensar la seva identitat, la seva existència i de donar forma al seu drama i al seu propi destí? A partir d’aquest marc de ficció, la companyia LA INTRUSA, formada per Virginia García i Damián Muñoz, presenta una peça que reflexiona sobre l’instant que hi ha entre el final d’una cosa i el principi d’una altra.

 'Underneath' · Cia. Lali Ayguadé

'Underneath' · Cia. Lali Ayguadé

La ballarina i coreògrafa Lali Ayguadé crea al 2005 el seu primer espectacle en solitari, el qual es basa en l’exploració abstracta de la dansa i del moviment, fet que li permet emfatitzar els sentiments i les emocions dels intèrprets a l’escenari. En tots els seus anys de trajectòria no ha deixat mai d’investigar el vincle entre el fet real i la imaginació. Aquesta peça ens remet a la simplicitat de l’abstracte, on el moviment és la nostra força.

 

 'Un món de cartró, tu fas l’espectacle' · CreaMoviment

'Un món de cartró, tu fas l’espectacle' · CreaMoviment

Un espai ple de caixes de cartró i un conte obriran les portes a un nou món per a menuts i grans. En aquesta divertida proposta, apta per a famílies, les caixes de cartró seran els instruments, l’attrezzo i l’escenografia de l’espectacle... CreaMoviment és un col·lectiu que engega projectes, crea xarxa i comparteix experiències i coneixements des del vincle i la mirada respectuosa de petits i grans.

 'Topa' · Brodas Bros i Kukai Dantza

'Topa' · Brodas Bros i Kukai Dantza

Kukai Dantza desenvolupa la seva feina a partir de la dansa tradicional basca i crea espectacles en col·laboració amb prestigiosos coreògrafs. En aquest ocasió la fusió ha estat amb Brodas Bros, companyia de dansa urbana de renom ubicada a Barcelona. Junts han creat 'Topa', una peça de carrer en què l’espai urbà es transforma en un espai escènic amb la col·laboració del públic.

 

 'Euforia' · Sacude

'Euforia' · Sacude

Un impressionant espectacle que fusiona dansa aèria i música electrònica sobre una gran plataforma rectangular suspesa a l’aire. La música activarà el viatge aeri dels ballarins i ballarines i el convertirà en una festa per a tots els presents a través del ritme, la dansa vertical i els dibuixos acrobàtics. Un espectacle catàrtic que indueix al ball lliure, a moure el cos i a gaudir del moment.

 'Meeting Point' · ERTZA

'Meeting Point' · ERTZA

Dos joves desconeguts procedents del mateix país es troben a l’altre extrem del planeta. Junts descobreixen la passió pel ball i fan que de l’encreuament de llenguatges com el break-dance i el hip-hop en sorgeixi alguna cosa nova que els defineix als dos. 'Meeting Point' parla d’aquells llocs on es troba la gent, dels mars i oceans que cal creuar per trobar-se i del temps que cal esperar.

 'Playazoooh!!!' · Helena Canas i Marc Lapuerta

'Playazoooh!!!' · Helena Canas i Marc Lapuerta

Aquest duo de dansa-teatre en clau d’humor exhibeix la interacció entre dos personatges singulars que intenten conviure plegats en una platja amb moltes hores de sol. Ho aconseguiran? Els ballarins Helena Canas i Marc Lapuerta interpreten aquest espectacle, sorgit d’un solo que Canas va estrenar el 2018 al Cicle Maldà en Dansa. 

 'Movimiento colateral' · Cia. Jose Manuel Álvarez

'Movimiento colateral' · Cia. Jose Manuel Álvarez

En aquest espectacle, el bailaor Jose Manuel Álvarez fa una introspecció en el moviment i la rítmica interioritzada del flamenc, tant en l’expressió individual com en la compartida. El resultat és un muntatge que mostra el procés d’obertura cap a nous codis posant l’accent en un flamenc actual, que coexisteix amb la dansa espanyola i el llenguatge de la improvisació.

 

 'Graces' · Silvia Gribaudi Performing Arts

'Graces' · Silvia Gribaudi Performing Arts

Aquest és un projecte inspirat en l’escultura neoclàssica de 'Les tres gràcies' d’Antonio Canova, referent universal de la bellesa, les proporcions i la mesura. La coreògrafa i performer italiana Silvia Gribaudi acompanyada de tres ballarins construeixen un joc entre la realitat i la ficció que qüestiona els cànons de bellesa.

 'Malditas plumas' · Sol Picó

'Malditas plumas' · Sol Picó

Aquest espectacle de Sol Picó pica l’ullet al Paral·lel dels anys vint i ens presenta un cabaret futurista. L’artista i coreògrafa s’inspira en el gènere de revista, que tanta popularitat va donar al Paral·lel d’aquella època, i que incorporava característiques que avui dia encara són transgressores com la interdisciplinarietat, la ruptura amb la moral tradicional i l’expressió de les transformacions socials.

 'Tothom balla'

'Tothom balla'

Apunta't a ballar al 'Tothom balla', una acció participativa organitzada simultàniament a les diferents ciutats que participen en el Dansa Metropolitana. La coreografia d’aquest any ha estat ideada per Germana Civera. La seva peculiaritat està marcada per la repetició de la mateixa seqüència de passos i de les mateixes figures al ritme del vals 'El llac dels cignes', compost per Txaikovski

Gaudeix de l'avantatge TRESC per participar en aquest ball col·lectiu!

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES