COMPARTEIX

Any rere any, per Santa Eulàlia, la cultura popular d’arrel tradicional pren els carrers de Barcelona per celebrar la seva Festa Major d’Hivern, protagonitzada per colles i tota mena d’associacions que ballen i fan ballar gegants, gegantes, dracs, diables, esbarts, l’Àliga de la Ciutat o la gegantona Laia! Per això, et proposem que aquest 2020 celebris Santa Eulàlia i surtis al carrer a gaudir de les festivitats de la que per a molts és la patrona legítima de la ciutat comtal!

A continuació, et presentem les activitats més destacades del programa d'enguany:

 Divendres, 7 de febrer

Divendres, 7 de febrer

No et perdis la cercavila de l’Àliga de la Ciutat, acompanyada per la Coronela de Barcelona, els Ministrers Espremulls, el Lleó de Barcelona, els Gegants de Santa Maria del Mar i els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda, que constitueixen els Protocols de l’Àliga. El recorregut comença a la plaça de Sant Jaume a les 20h i culmina a les 21h en un dels actes més emotius i solemnes de la celebració: el tradicional ball de l’Àliga al presbiteri i davant l’altar major de la basílica de Santa Maria del Mar.

 Dissabte, 8 de febrer

Dissabte, 8 de febrer

El dissabte els més petits gaudiràn del correfoc infantil amb la participació dels diables petits del Casc Antic. El recorregut s'inicia a la plaça de Sant Jaume a les 18.15h i finalitza a la plaça Reial cap a les 20h. I un quart d'hora més tard, s'inicia el correfoc de Santa Eulàlia a la mateixa plaça! Al llarg de tot el dia, de 17 a 2 h hi haurà activitats i concerts a Lali Jove, al Moll de la Fusta.

 Diumenge, 9 de febrer

Diumenge, 9 de febrer

Diumenge tens un migdia complet! A les 11h comença la diada castellera a la plaça de Sant Jaume! A les 12h, ball de Santa Eulàlia a la baixada de Santa Eulàlia. Represa de la passejada per Banys Nous, Ferran i plaça de Sant Jaume i a les 13h arribada del seguici a a la plaça de Sant Jaume i ball de la gegantona Laia, de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat.

 

 Dimecres, 12 de febrer

Dimecres, 12 de febrer

L'últim dia de la Festa, s'nicia a les 19h de la passejada de les Laies. Recorregut per carrer del Pi, Cucurulla, plaça Nova, Bisbe, Sant Sever. Ball de Santa Eulàlia i ofrena floral a la capelleta de Santa Eulàlia. A les 20.15h, ball de Santa Eulàlia i ballada final a la plaça de Sant Jaume amb la cobla Sant Jordi! I tot plegat, amb una gran xocolatada popular!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES