COMPARTEIX

La festa dels foguerons de Sant Antoni al barri de Gràcia és una celebració mallorquina traslladada al barri barceloní. En el marc d'aquesta Festa, el Tradicionàrius presenta l'exposició '40 anys, quaranta poetes, XL artistes', que uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics.

La mostra té un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, d'ensenyament, de recerca i de cultura que la Universitat de les Illes Balears ha recorregut, i possibilitar la visibilitat i l’intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua comunes. A la inauguració, que tindrà lloc el dijous 23 de gener, hi haurà el comissari Antoni Torres Martorell, la directora del Servei d'Activitats Culturals UIB, Bàrbara Obrador Rosselló, i alguns artistes i poetes presents a la mostra.

Des del TRESC no ens hem volgut quedar al marge d’aquesta iniciativa: cada dia, des del dijous 23 de gener, publicarem les 40 imatges, que aniran acompanyades d’un vers de cada un dels poemes associats a cada obra artística. Estigues atent al nostre Instagram!

A banda de l’exposició, dijous 23 el CAT Tradicionàrius també acull la presentació del llibre ‘La cuina del Tradicional. Un recorregut pel calendari gastronòmic de Mallorca’, basat en el Calendari Folklòric de Rafel Ginard. Divendres i dissabte hi ha un seguit d’activitats que ompliran les places de Gràcia amb motiu de la celebració, com dèiem, dels Foguerons. Descarrega’t el programa amb totes les activitats, aquí!

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES