COMPARTEIX

7 DE GENER DEL 2020 per TRESC

L’11 de gener arriba a l’Auditori el Festival Beethoven250, un acte commemoratiu del  250è naixement de Beethoven en el que l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) interpretarà una quinzena de peces de l'autor de Bonn. El festival començarà amb una marató de 14 hores ininterrompudes d'obres de música de cambra del compositor i seguirà amb els següents 5 programes:

Beethoven Fest. I (del 24 al 26 de gener)

Beethoven Fest. I (del 24 al 26 de gener)

Dirigida pel gran expert en música del Classicisme i principal director convidat de l'OBC, Jan Willem de Vriend, aquesta primera part és una reproducció del concert que Beethoven va oferir al Palau Imperial de Viena el 27 de febrer de 1814: l'estrena de la 'Vuitena'. El programa inclou 'La Setena', un trio vocal compost en l'època en què rebia classes d’Antonio Salieri i la 'Simfonia de la Victòria'.

 

Beethoven Fest. II (del 31 al 2 de febrer)

Beethoven Fest. II (del 31 al 2 de febrer)

A la segona part, Kazushi Ono, al capdavant de l'OBC, interpretarà la 'Cinquena', simfonia per excel·lència que s’inicia amb les quatre notes més famoses de la història de la música. Una obra indispensable en la que es descobreixen nous girs, matisos i emocions cada vegada que s’escolta. El programa finalitza amb una emotiva escena de concert per a soprano i ‎orquestra i amb l’obertura inspirada en la història del general romà Coriolà.

 

 Beethoven Fest. III (del 6 al 8 de febrer)

Beethoven Fest. III (del 6 al 8 de febrer)

La nord-americana Alisa Weilerstein torna a col·laborar amb l’OBC, aquesta vegada acompanyada de dos dels músics israelians més ‎reconeguts: el pianista Inon Barnatan i el prestigiós ‎violinista Guy Braunstein, exconcertino de la Filharmònica de Berlín.‎ Un trio de luxe per interpretar l’espectacular Triple Concert de Beethoven. El programa inclou la 'Quarta' de Beethoven i una obra del madrileny Mauricio Sotelo, que torna a inspirar-se en Beethoven per executar una peça simfònica amb clarinet solista.

Beethoven Fest. IV (15 i 16 de febrer)

Beethoven Fest. IV (15 i 16 de febrer)

La 'Simfonia Heroica' va marcar un abans i un després en la música orquestral i, amb el temps, s’ha convertit en una de les obres més interpretades de la història. La granadina María Dueñas, un prodigi del violí, interpretarà amb l'OBC un dels concerts més importants del repertori, una obra en majúscules que suposa un gran repte per la solista, plena de virtuosisme, expressivitat, elegància, energia i bon gust.

 

Beethoven Fest. V (del 21 al 23 de febrer)

Beethoven Fest. V (del 21 al 23 de febrer)

Les cinc obres mestres per a piano i orquestra de Beethoven, interpretades en un sol cap de setmana per Rudolf Buchbinder. Cinc joies del repertori pianístic de tots els temps que permeten comprendre millor l'evolució del llenguatge de Beethoven.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES