COMPARTEIX

Notícia
28 DE GENER DEL 2019 per TRESC

Tot just iniciar la gala, l'Acadèmia de Cinema Català va emetre un spot desprestigiant el presentador d'ahir: el Mag Lari. Per vocació, seguint un guió o per propi gust, sigui com sigui, ahir va fer d'autèntic mestre de cerimònies. Ficant-se directament amb les autoritats i intercalant moments màgics, va ser un dels protagonistes ahir al Palau de Congressos de Barcelona, que, per primera vegada, esdevenia seu dels Premis Gaudí.

Recupera el monòleg de presentació del Mag Lari, en què vacil·la actors, directors i, fins i tot, al President de la Generalitat i al Ministre de Cultura. Tot un geni sacsejant la seva vareta sense parar. Riureu molt, segur.

Deixant la màgia de banda, però, ahir es van repartir un total de 23 premis, sense comptar el Premi Honorífic, amb algunes sorpreses:

 

 

Els premis

'Entre dos aguas' va guanyar set de nou guardons als que optava, entre ells, el de Millor Director per Isaki Lacuesta, el de Millor Pel·lícula en llengua no catalana i el de Millor protagonista masculí, per Israel Gómez, que es va mostrar molt emocionat en rebre el seu primer Gaudí.

Seguint pel terreny interpretatiu, 'Viaje al cuarto de una madre' va ser la segona pel·lícula amb més estatuetes. Precisament Lola Dueñas va guanyar el Gaudí a Millor protagonista femenina i Anna Castillo es va endur el de Millor actriu secundària. El film de Celia Rico, que va obtenir el guardó per Millor Guió, va ser la Pel·lícula més votada pel públic.

De totes maneres, 'Les distàncies' va ser la pel·lícula que va rebre el Gaudí al Millor film. Per la seva banda, 'El fotógrafo de Mauthausen' es va endur 4 Gaudí en les categories que trobaràs aquí sota.

Abans però, la nit d'ahir també va tenir un protagonista molt destacat: Joan Pera, que va rebre en mans de Mercè Sampietro el Premi Honorífic de l'Acadèmia de Cinema Català. El Palau de Congressos al complet el va ovacionar dempeus. Aquí, tots els Premis que es van lliurar ahir nit.

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES