COMPARTEIX

Notícies
19 DE GENER DEL 2016 per TRESC

Un nou any cinematogràfic ha començat i ho ha fet d’una manera molt potent. La chica danesaLos odiosos ochoLa gran apuestaLa juventudSpotlight El hijo de Saul son algunes de las grans estrenes que hem tingut en les 3 setmanes que portem d’any nou. Això promet!  

És un bon any per a posar-se com a propòsit veure bon cinema si teniu temps. Hi ha de tot i per a tots els gustos. Si sou dels que voleu veure a grans superherois salvant el món, per a vosaltres aquest any teniu una de les pel·lícules més esperades dels últims anys Batman v Superman. I amb polèmica inclosa. Podrà Ben Affleck fer-nos oblidar a Christian Bale? 

Jo no tinc gaire clar.....haurem d’esperar un parell de mesos per a descobrir-ho 

Però no només el guardià de Gotham City serà el gran protagonista d’aquest 2016. Aquest any coneixerem a un dels superherois més desconeguts de la Marvel, Deadpool. O millor podríem dir anti-heroi ja que es tracta d’un personatge irreverent i amb un retorçat sentit de l’humor.

Si el que esteu esperant són grans noms de la direcció que tornen a presentar noves pelis esteu d’enhorabona. Els germans Coen tornen amb una comèdia sobre el món del cinema amb un cartell de luxe. Només ells (i Woody Allen) poden reunir a tanta estrella per fotograma. George Clooney, Josh Brolin, Scarlett Johansson, Tilda Switon, Frances McDormand i molts altres noms apareixen a Hail, Caesar!

  

El que també torna després de tres anys de silenci cinematogràfic és Pedro Almodóvar. I torna, segons les seves pròpies paraules, al cinema de grans protagonistes femenines amb Julieta. I per a fer-ho ha comptat amb Emma Suárez, Adriana Ugarte, Inma Cuesta o Rossy de Palma entre d’altres grans dones de la interpretació. 

A González Iñárritu se li presenta (a priori) un 2016 igual o més exitós que el 2015 ja que el seu nou projecte, El Renacido, compta amb 12 nominacions als Oscar i sembla que serà una de les grans triomfadores dels premis.

I un altre nom a destacar durant aquest any és el de Jodie Foster. Desapareguda des del 2011 després del fracàs de El Castor i amb un parell de participacions a 2 de les sèries de televisió més importants de l’actualitat (Orange is the new Black i House of cards) a la primavera d’aquest any presentarà Money monster amb George Clooney i Julia Roberts. Per a tots aquells que espereu (i esperem) sense complexos grans produccions mainstream que ens facin passar una bona estona i ens permetin menjar crispetes al cinema sense torturar als espectadors del voltant arriben X-Men: Apocalypse dirigida de nou per Brian Singer i protagonitzada per Michel Fassbender. Això sempre es garantia de passar una bona estona!

També arribaran les Cazafantasmas protagonitzades per quatre de les actrius còmiques més populars d’Estats Units, Zoolander 2, Alicia a través del espejo on repeteixen Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter i Anne Hathaway però no Tim Burton. I no em vull oblidar de tots aquells que, com jo, gaudiu com nens quan s’estrena una gran peli d’animació. Enguany no ens podem queixar! Charlie Kaufman ha pensat ens nosaltres els adults i presenta Anomalisa, una pel·lícula d’animació que, segons les crítiques i les nominacions, és una obra mestra. Haurem d’esperar unes setmanes més a descobrir-ho.

En definitiva ens esperen 12 mesos de cinema bo, dolent i regular però haurem d’anar a les sales a descobrir-ho!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES