COMPARTEIX

Notícies
20 DE GENER DEL 2016 per TRESC
Aquest any, més que mai, és hora de descobrir el territori i la seva cultura. Conèixer què hi ha més enllà de la nostra realitat més pròxima. 
 
Els “festivals d’hivern” de casa nostra són espectaculars. Compten amb propostes de gran qualitat i eviten les massificacions que tan poc ens agraden. En destaquem el festival Barnasants i el Black Music Festival
 
FESTIVAL BARNASANTS 
Un clàssic entre els clàssics
Aquest 2016 celebren la XXI edició d’aquest festival de cançó d’autor. Anant a contracorrent els organitzadors han decidit inaugurar amb un dels gèneres més ignorats: la jota, en la seva versió de l’Ebre. Una aposta per lluitar contra les tendències i les modes musicals que ben sovint ens deixen sense gaire elecció per triar.
 

 

 

BLACK MUSIC FESTIVAL
La millor música negra ocupa Girona
 
El festival de música negra de Girona fa 15 anys. The Stanley Clarke Band celebrarà l’efemèride amb un concert estrella que et recomanem no perdre't.

Qualsevol mala vibració desapareixerà quan comenci a tocar el baix, instrument amb el que va revolucionar el món de la música durant els anys setanta. 
 
VIDA FESTIVAL
Un festival perfecte per gaudir de la música i l’entorn

 
Queden encara alguns mesos però l’estiu està a tocar i si vols sentir-lo més a prop la millor manera és que aconsegueixis ja el teu abonament o entrada per un festival clau de l’estiu: el Vida. Els enamorats d’aquest esdeveniment ja ho estan fent. Recentment guardonat com millor festival de mitjà format el festival ja ha anunciat alguns caps de cartell com Wilco, Divine Comedy o Unknown Mortal Orchestra. 

 
AUDITORI DE GIRONA
Un aniversari de luxe amb Vladimir Ashkenazy

 
L’Auditori de Girona celebra 10 anys aquest 2016. És una bona oportunitat o excusa per apropar-te a aquest equipament clau del territori. En ell hi han actuat Paco de Lucía, Ainhoa Arteta, Jane Birkin i Julieta Venegas entre molts d’altres. 

El proper 24 d’abril el director d’orquestra i pianista Vladimir Ashkenazy realitzarà amb el seu fill un concert a dos pianos. 
 
 
SER-HO O NO A L’AUDITORI DE CORNELLÀ
Noves visions de la identitat

 
Les converses entre veïns no sempre són sobre el temps o les obres pendents, en aquest cas veiem com a mig camí de casa i de la porta es poden tractar temes de tanta actualitat, d’una manera còmica, com són la identitat col•lectiva i personal.

Una comèdia signada per un dels autors tràgics francesos més còmics de la seva generació

Interpretació de Josep Maria Flotats i
 
  

UNA GIORNATA PARTICOLARE al Teatre Modern d’El Prat
No tots els dies són iguals

 

El dia que Hitler arribà a Roma, Antonietta i Gabriele (una mestressa de casa i un periodista radiofònic) es comencen a estimar.

Pablo Derqui i Clara Segura interpreten els papers que en la pel•lícula de 1977 van interpretar Marcello Mastroianni i Sofia Loren.


 

 
OTEL•LO al Teatre Auditori de Granollers
Els efectes devastadors de la gelosia
 
La suma d’una gran tragèdia de Shakespeare i l’òpera de Verdi conformen aquesta excel•lent peça on Otel•lo mata per gelosia a la seva dona per finalment treure’s la vida.

L'òpera en quatre actes és la penúltima òpera del mestre Verdi. A Granollers serà interpretada per el Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès. 
 
 
LA LLISTA al Teatre de Salt
Una obra que sembla feta a mida per a Laia Marull

?Un text universal que reflecteix una societat cada vegada més allunyada de les coses essencials. Un relat en forma de canvi, una possibilitat de canvi?

Laia Marull interpreta una dona que fa llistes de les coses que ha de fer. Ple de frases curtes, amb un ritme frenètic i una trama de remordiment

 
 
PACO IBAÑEZ al Teatre Joventut
Un artista compromès
A Paco Ibañez l'han anomenat "El genet del poble", "La veu dels poetes", "Don Quixot de la guitarra", "El gran juglar del siglo XX" i "Poderoso caballero es Paco Ibañez"
 
Tot de noms que tenen en comú l'exaltació de la seva capacitat poètica i la seva proximitat amb el poble. Un gran defensor de les llibertats i de l'amor pel públic.
 
 

per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES