COMPARTEIX

Notícies
10 D’ABRIL DEL 2018 per TRESC

Com de costum, Barcelona no es perd la cita amb el Dia Mundial de la Dansa. El 29 d'abril, aquest diumenge, tens l'oportunitat de viure obres escèniques, tallers, activitats i homenatges que de ben segur ompliran els carrers. Precisament, aquest dia es commemora el naixement de qui és considerat el pare del ballet modern, Jean-Georges Noverre. El protagonista del dia, doncs, és la dansa, així que no et quedis a casa i comparteix la passió per aquest art en tota la seva diversitat. Tot seguit et compartim alguns dels exemples d'aquesta meravellosa jornada. 

Dansa Solidària és un projecte de dansa nascut a l’Institut del Teatre i que es representa a tots els municipis de Catalunya. Es tracta d'una proposta de llarg recorregut que el diumenge s’estrena per primer cop al Mercat de les Flors, i que vol contribuir, des de la dansa, a ajudar els sectors més desfavorits de la nostra societat. En aquest sentit, es representa un espectacle coreogràfic, els guanys del qual es destinaran a una causa solidària pactada i decidida amb l’ajuntament del municipi on s’actuï. En aquest cas, els protagonistes seran els alumnes de dansa de l'Institut del Teatre i la taquilla que es generi en la funció es destinarà a un projecte solidari que relacioni dansa i societat.

Per altra banda i per quart any consecutiu la dansa entrarà a les biblioteques públiques catalanes amb Balla'm un llibre, cicle de coreografies curtes basades en textos literaris que seran presentades i interpretades a les sales de lectura. La proposta, que es durà a terme a 12 biblioteques diferents, busca difondre el llenguatge expressiu i crear nous públics, en aquest cas, creuant les arts de la paraula i del moviment. 

Relacionat amb això, el dissabte, des de les 10 del matí l'Associació de Professionals de Dansa de Catalunya omplirà les aules de l'Institut del Teatre amb diferents tallers de dansa gratuïts i oberts a tota la ciutadana, com la majoria d'activitats que es viuran al conjunt del país. Es podrà assistir des de classes de consciència corporal fins a bachata o dansa pels més petits.

Ah! I no només se celebra el diumenge. Els dies que envolten aquesta celebració també hi ha programades altres propostes d'interès. Aquí pots veure tot el que ha fet l'APdC aquests dies. 

Nosaltres ballem, i tu?

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES