COMPARTEIX

23 DE GENER DEL 2018 per TRESC

Hola! Com se't presenta el 2018? Fent un cop d'ull a la cartellera cultural de l'any creiem que només pot anar d'una manera: espectacular! Esperem que aquest 2018 sigui recordat per tot el teatre, música, cinema, art i literatura que vindrà. L'equip de continguts del TR3SC hem seleccionat les que són per nosaltres les 15 propostes culturals més destacades. Esperem coincidir amb tu en aquesta tria i en les millors mogudes del calendari cultural :)

 El sistema solar

El sistema solar

Ens agrada començar la nostra tria amb una proposta amb alta dosi femenina: directora, dramaturga i el 50% del total de les figures que es mouran a l'escenari. Aquestes seran Aina Clotet, Nausicaa Bonnín, Marc Clotet i Guillermo Toledo, en una comèdia de la peruana Mariana de Althaus que comandarà Carol López. Al Lliure de Gràcia, a partir del 22 de març!

 Grans concerts

Grans concerts

Ja coneixem alguns dels moments musicals que marcaran aquest 2018. Comencem aquest febrer amb el concert de Metallica, dins la gira ‘Worldwired Tour’, que farà parada al Palau Sant Jordi. A l'abril, dues grans cites: Lana del Rey presentarà el seu últim treball, 'Lust for life', i Arcade Fire portaran l'energia del cinquè disc, 'Everything now', a la capital catalana. Donarem el tret de sortida a l'estiu amb el concert de Ringo Star, dins del Guitar Festival, i ho rematarem amb un Pearl Jam molt esperat, al mes de juliol.

 Setè art de 10

Setè art de 10

Sempre és complicat decidir quines pel·lícules incloem a la nostra wish list d'imprescindibles però, aquest any, la cartellera encara ens ho ha posat més difícil. Ens atrevim amb 7 títols que mereixen una menció especial: la favorita als Oscars, 'La forma del agua', de Guillermo del Toro; 'Lady Bird', que es va emportar el guardó a millor comèdia als Globus d'Or; 'Call me by your name', una història romàntica a la italiana; 'The Florida Project', un drama sobre la infantesa; 'Tres anuncios en las afueras', drama triomfador als Globus d'Or; 'Todo el dinero del mundo', la nova creació de Ridley Scott protagonitzada per Michelle Williams i 'Yo, Tonya', una biopic sobre les llums i les ombres de la patinadora sobre gel Tonya Harding.

 'Frankenstein'

'Frankenstein'

Àngel Llàcer, Joel Joan i Carme Portaceli donen forma a un dels trios més interessants de la cartellera d'enguany. No deixa de picar-nos la curiositat com plantejarà Portaceli aquesta adaptació i com se'ns presentarà el monstre.  El clàssic de Mary Shelley pot ser un dels plats forts de la temporada i es podrà veure al Teatre Nacional de Catalunya a partir del 15 de febrer!

 Exposicions

Exposicions

Els museus de la ciutat s'ompliran de grans noms aquest any. Comencem pel final. De juliol a octubre la parella Gala Dalí seran protagonistes al MNAC i de juny a setembre serà el torn de 'Disney. L'art d'explicar històries', al Caixa Fòrum. De febrer a març, la fotografia de Xavier Miserachs s'instal·larà a la sala d'exposicions de La Pedrera i l'art fet per dones al MEAM, en una exposició exclusivament femenina sota el títol 'Dones artistes avui', de març a abril. El Museu Picasso revisarà la relació “eròtica” del malagueny amb el menjar a través de la seva obra a la mostra 'Cuina de Picasso'.

 Moments especials

Moments especials

El 2018 ens porta cites destacades del calendari cultural que seran interessants de viure. Agenda en mà: el Festival Sónar compleix 25 anys i s'estan conjurant amb els extraterrestres per preparar-ne una de grossa. A la Sala Apolo també estan de celebració pels 75 anys de vida musical al Paral·lel i el Vida Festival arriba a la mitja dècada amb una salut envejable. Tampoc perdrem la pista a la celebració del centenari de Bernstein i al 150è de Rossini. 

 Els llibres de l'any

Els llibres de l'any

Hivern, estiu, sol/a, en companyia... llegir es fa tot l'any i sota qualsevol circumstància. Ara bé, cal encertar en la tria. Et proposem 5 novetats editorials que no tardarem en incorporar a la nostra biblioteca particular: 'La fugitiva', de Blanca Busquets; 'La guerra no té rostre de dona', d'Svetlana Aleksiévitx; 'Cuando los tontos mandan', de Javier Marías; 'La novel·la de Sant Jordi', de Màrius Serra; 'Venjaré la teva mort', de Carme Riera i 'Totes les bèsties de càrrega', de Manuel de Pedrolo, per celebrar el centenari del naixement de l'escriptor. A devorar-los!

 Clàssics del teatre grec

Clàssics del teatre grec

Aquest 2018 el teatre clàssic guanya pes a la cartellera. Ens esperen 3 títols que, ens enamori o no aquest gènere, cal veure sí o sí. El primer torn serà per a les 'Troyanas' d'Eurípides al Teatre Romea, que ja comença a omplir la platea de cada una de les 5 funcions úniques. Després, serà Julio Manrique qui s'enfrontarà a 'Èdip' sota la direcció d'Oriol Broggi, també al Romea i, finalment, podrem veure 'Medea' al Teatre Lliure amb Emma Vilarasau, Andreu Benito, Roger Coma i Andrés Herrera.

 Sèries de TV

Sèries de TV

El moment de l'any a la petita pantalla serà per 'The Handmaid's Tale', ja que la gran conqueridora dels Premis Emmy, torna aquest abril amb una segona i esperada temporada. Si no et vols perdre en les converses de sobretaula, també hauries de mirar 'Counterpar', de J.K. Simmons. Si tens 'mono' d''Stranger things' ets target indiscutible de 'Dark', que està causant furor entre els usuaris de Netflix, o de 'Sharp objects', un thriller protagonitzat per Amy Adams, que es podrà veure a HBO. I també s'estrenarà 'La Catedral del Mar', basada en la novel·la homònima d'Ildefonso Falcones, amb cares tan conegudes a casa nostra com Pablo Derqui, Anna Moliner, Nora Navas o Josep Maria Pou.

 Vis à Vis TR3SC

Vis à Vis TR3SC

El nostre fill predilecte es va fent gran i ja són 16 cicles de #VisàVisTR3SC. Torna la conversa reposada en una tertúlia a quatre bandes entre el convidat, el maridatge amb vins escollits per a cada ocasió, l’exclusivitat de l’espai del Museu MEAM i, per descomptat, el protagonista de tot plegat: el soci del TR3SC. Comencem l'any amb ni més ni menys que Els Amics de les Arts, Joel Joan, Mayte Martín, Vicky Peña i els germans Torres. El proper cicle serà molt especial: els 8 personatges que hi convidarem seran dones. Sumem el nostre granet de sorra a totes les iniciatives que busquen visibilitzar la dona en qualsevol àmbit. Aquest és el nostre i així ho reivindicarem.

 'El Llibertí'

'El Llibertí'

Contents. La cartellera barcelonina recupera un dels seus èxits més icònics. I doblement contents perquè ho fa de la mà d'una de les més grans figures del teatre de casa nostra: Àngels Gonyalons. Joan Lluís Bozzo torna a dirigir 'El Llibertí', que ha estat definida com una veritable joia, una comèdia intel·ligent, lleugera i profunda, sensual i melancòlica, divertidíssima. El Poliorama també repeteix experiència i acull el muntatge a partir del 16 de febrer!

 Concerts de clàssica

Concerts de clàssica

Els temples d'aquest gènere a la ciutat han aconseguit reunir per aquest any una programació que omplirà de seguida les agendes dels amants de la música clàssica. Al Palau de la Música hi podrem escoltar Michael Nyman, Daniel Barenboim o l'obra de Carl Off, 'Carmina Burana'. L'Auditori proposa un dia de Sant Jordi musical amb el 'Rèquiem de Mozart' i, per a tota la família, la projecció de la pel·lícula 'Fantasia' amb banda sonora en directe.

 Cites literàries

Cites literàries

Lletraferits, aquests són els 6 moments de l'any que us heu de reservar per dedicar-vos en exclusiva a cultivar el vostre amor pels llibres. Del 29 de gener al 4 de febrer, la novel·la negra serà la protagonista amb el festival BCNegra i fins també al 4 de febrer ho seran els llibres de literatura infantil i juvenil al Flic Festival. A l'abril, llibres mil amb la Festa del Llibre del TR3SC i la diada de Sant Jordi amb el nostre habitual espai al carrer i, al setembre, arriba la Setmana del Llibre en Català, el gran aparador de la lectura en català. Rematarem l'any literari amb el 5è Mercat de Nadal del Llibre, pels volts de Nadal.

 Cirque du Soleil

Cirque du Soleil

La companyia torna a Barcelona per estrenar un nou espectacle, 'TOTEM'. Ho farà dins la majestuositat de la seva Gran Carpa Blanca, que no s'havia tornat a alçar des del 2012, any en què es va estrenar 'Corteo'. Escrit i dirigit per l'aclamat director canadenc Robert Lepage, l'espectacle et convida a un viatge fascinant i acrobàtic als orígens de la humanitat. Inici de l'aventura: 23 de març de 2018.

 Winelovers moments

Winelovers moments

La cultura enològica ens encanta i aquest any volem que tu també te n'enamoris. Et seleccionem 5 moments especials per viure amb una copa de vi a les mans, en siguis o no un expert: la Fira del Vi de Falset (5 i 6 de maig), el nostre ja tradicional Passeig entre vins i formatges catalans -per celebrar el 12è aniversari del TR3SC al mes de maig-, el Vijazz al juliol, la Mostra de Vins i Caves de Catalunya a Arc de Triomf i la fira Arrels del Vi que té doble celebració: a Sant Martí d'Empúries el 19 i 20 de maig i a Barcelona (data per determinar). Salut!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES