COMPARTEIX

Per Miquel Curanta, director del TR3SC
 

'La cultura no soluciona els problemes, però ajuda a passar-los'. La frase no és meva. És de la Marina Rossell, qui la va pronunciar dijous passat al #VisàVisTR3SC. Venia a tomb de la situació per la que passa el país i que ens té a tots tensionats des de fa setmanes.

Conviure amb la incertesa del que passarà en els propers dies (o properes hores), la constant presència de missatges a favor o en contra del que sigui, la permanent exhibició de les lamentables imatges de les carregues policials del dia 1, les manifestacions, les contra manifestacions o les mateixes idees que cadascú pugui tenir i que comparteixi o discrepi amb els seus entorns propers... Tot plegat ens resulta molt difícil de portar i no és aquest l’espai on postular sobre el futur polític de Catalunya.

Però som un club de cultura i creiem que la matèria primera amb la que treballem (els llibres, les arts escèniques, el cinema, el pensament, etc...) no només es troba en l’origen del que som sinó que esdevé el millor refugi en moments incerts. Refugi per reflexionar, per trobar respostes, per aïllar-nos, per trobar punts de coincidència amb aquelles persones de les que dissentim en altres aspectes o tan sols per fer una pausa. Perquè poder descansar, agafar forces o simplement, riure una estona, es presenta més necessari que mai.

Ara més que mai la cultura ens pot ajudar a passar millor aquest moment. Les biblioteques, els teatres, els museus, les sales de concert, els centres cívics, els cinemes o les sèries a casa... ens poden ajudar a afrontar el dia a dia amb una mica més de calma, energia, seguretat o amb un somriure. Cultura, creació, art, pensament... aquí sempre hi trobarem la persiana aixecada per atendre les necessitats emocionals de primer ordre que ara tenim tots plegats. Aprofitem-ho.


per  Miquel Curanta

ÚLTIMS ARTICLES