COMPARTEIX

Del 20 al 28 d’octubre Vic acollirà el Festival Protesta, festival internacional de cinema de crítica social que, en la seva cinquena edició, continua mantenint viu l’esperit que el va fer néixer: la transformació de la societat a través del cinema.

El vincle entre cinema i societat és estret. El cinema, com la resta d’arts és, moltes vegades, un reflex de la realitat expressada a través de la mirada de l’artista. Apropar l’obra dels realitzadors a la societat és, doncs, un dels primers reptes que ens vam proposar com a festival. Volem que el festival es converteixi en una important plataforma per la projecció de cinema de denúncia i de conscienciació social, en l’àmbit internacional. Som conscients que, en sales comercials, la difusió de certes obres és pràcticament impossible. Que aquests treballs cinematogràfics i les seves històries de mobilització, de superació o de denúncia arribin al públic català és un dels objectius del festival.

El Festival Protesta obre les seves pantalles a realitzadors, any rere any, a través d’un concurs de curtmetratges. En aquesta edició, dels 579 films que s’han presentat, 12 formaran part de la selecció oficial i una trentena de la no competitiva. A més, una desena de llargmetratges es projectaran en el marc del festival. Entre ells, destaquen ‘Saving Banksy’ (2017) i ‘The land of the enlightened’ (2016) que, a través del festival, s’estrenaran a Catalunya i a l’Estat espanyol.

Aquest any, el Festival Protesta dóna cabuda a altres expressions artístiques que, com el cinema, són altaveu de denúncia i motor de transformació social. Amb les activitats paral·leles que hem programat volem reflexionar sobre la relació entre els artistes i la societat. L’historiador Howard Zinn la descrivia com a transcendent. Així pretén ser la cinquena edició del Festival Protesta. T’hi esperem!

 

Per Festival Protesta


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES