COMPARTEIX

La Mercè és la festa major dels barcelonins i barcelonines, dels carrers de la ciutat, de la cultura popular, de la música i, del que més ens agrada: les arts de carrer. Unes arts de carrer que aquest any es tornen a presentar pletòriques i del més alt nivell. La programació del MAC Festival, tota gratuïta, s’estén de divendres 22 a dilluns 25 de setembre per diversos espais de la ciutat: el Parc de la Ciutadella, el Castell de Montjuïc, el Palauet Albéniz, el Parc de la Trinitat i el de Sant Martí. Teatre, dansa o circ per a tota la família i per a tots els paladars, aquests són els 6 espectacles que nosaltres no ens perdrem:

 

 "Mulïer" amb la Cia. Maduixa

"Mulïer" amb la Cia. Maduixa

Les valencianes ens van deixar amb la boca oberta a Fira Tàrrega 2016 amb ‘Mulïer’, un espectacle que modernitza l’art de les xanques. 5 dones, 5 energies, 5 maneres de combinar dansa contemporània i poesia visual. Es van endur un premi Max al millor espectacle de carrer aquest 2017.

 "Anton i Polina" amb la companyia "La Fem Fatal"

"Anton i Polina" amb la companyia "La Fem Fatal"

Són una referència del món del trapezi doble. Toni Gutiérrez i Asvin López uneixen esforços en aquesta peça d’alçada i d’altíssim nivell tècnic i acrobàtic, però a la vegada fresca i amb un toc de bon humor. 

 "Nàufrags" amb "La Industrial Teatrera"

"Nàufrags" amb "La Industrial Teatrera"

Tots hem viscut petits naufragis a la nostra vida quotidiana i ens hem sentit estancats en una illa deserta. Aquest espectacle de Jaume Navarro i Mamen Olías n’és un homenatge. Màgia i humor a "Nàufrags", que podreu veure a la Ciutadella interpretat per Jaume Navarro i per Cristina Soler.

 "Suite" amb la Cia. Pepa Plana

"Suite" amb la Cia. Pepa Plana

Pepa Plana s’ha de veure una vegada a la vida, siguis adult, nen o les dues coses a la vegada. Aquesta Mercè és una bona oportunitat per veure aquesta pallassa que és tot un referent de l'escena a Catalunya. Estrena a Barcelona un espectacle que té com a protagonista un ésser singular, una persona dolça i una mica excèntrica.

 "Billie Jean" amb la companyia "La Intrusa"

"Billie Jean" amb la companyia "La Intrusa"

Del festival Sismògraf d’Olot a la Mercè, i segur que aquest només és l’inici de la trajectòria d’aquesta coreografia de Virginia García i Damián Muñoz, Premi Nacional de Dansa 2015. Una peça que ens parla amb el llenguatge del cos sobre la fina línia que separa la necessària intimitat de la tendència a exposar-se a la curiositat dels altres o de tafanejar en la seva vida privada.

"Topa" amb "Kukai Dantza" i "Brodas Bros"

"Topa" amb "Kukai Dantza" i "Brodas Bros"

Els bascos Kukai Dantza i els catalans Brodas Bros comparteixen escenari per oferir-nos "Topa", un espectacle mescla d’emocions i carrer, de dansa tradicional basca i de danses urbanes. El vam poder veure en primícia a Fira Tàrrega i val la pena, us ho assegurem.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES