fb

COMPARTEIX

Arriba la tardor, se’n va la calor i els dies es fan foscos abans. Però, ei, que tenim la clau per no caure en depressió: museus. Museus afterwork, museus en cap de setmana, museus a tota hora. I és que arriben 4 exposicions que marcaran la temporada artística a la ciutat. Artistes plàstics, poetes, filòsofs i tradicions conflueixen als museus de Barcelona aquesta tardor.

 ‘Warhol. El arte mecánico’ al CaixaForum Barcelona. Fins al 31 de desembre

‘Warhol. El arte mecánico’ al CaixaForum Barcelona. Fins al 31 de desembre

Andy Warhol va ser l’artista pop més important del panorama internacional. Es va consagrar a la dècada dels 70 quan va aconseguir reformular diferents productes comercials (recordeu la ‘Sopa Campbell’), fet que va fer-lo triomfar tant entre l’elit com entre el gran públic.

L’exposició d’enguany al CaixaForum Barcelona té com a objectiu mostrar el desenvolupament de l’art mecànic de Warhol amb el que utilitza tècniques i màquines que imiten els patrons productius d’una cadena de muntatge.

Al mateix museu, també es pot visitar l'exposició 'El món de Giorgio de Chirico. Somni o realitat'. Chirico és el pintor d'art metafísic més influent del segle passat. L'exposició recrea les principals fases creatives que va passar l'artista, totes elles marcades per la cerca d'una iconografia que retratés la continuïtat de la tradició artística italiana.

 ‘Els castells no són de princeses’ al Centre Cívic Pati Llimona. Del 30 de novembre al 13 de gener

‘Els castells no són de princeses’ al Centre Cívic Pati Llimona. Del 30 de novembre al 13 de gener

Mireia Coma publicava la passada primavera un llibre en el qual confluïen dues de les seves passions: els castellers i la fotografia. A partir del 30 de novembre aquestes fotografies s’instal·len al Centre Cívic Pati Llimona.

L’exposició és una finestra a la vida castellera, les victòries i les derrotes, reflectint els valors que ensenyen els castells humans, declarats Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO: força, equilibri, valor i seny.

 ‘Poesia Brossa’ al MACBA. Del 21 de setembre al 25 de febrer

‘Poesia Brossa’ al MACBA. Del 21 de setembre al 25 de febrer

Quan parlem de Joan Brossa el primer que ens ve al cap és la poesia visual o bé la revista ‘Dau al Set’ de la que en fou fundador. Però és molt més que això, la seva producció comprèn des de la poesia fins a les arts plàstiques, passant pel teatre. És, sens dubte, el poeta català d’avantguarda més important del segle XX.

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona va rebre el dipòsit del Fons de la Fundació Joan Brossa l’any 2011. Ara, ha organitzat una exposició que a través de llibres, recerques plàstiques, el cinema o el teatre mostra el diàleg entre Brossa i altres artistes com Nicanor Parra o Marcel Mariën

 'Game of thrones: The touring exhibition'. A partir del 28 d'octubre

'Game of thrones: The touring exhibition'. A partir del 28 d'octubre

Atenció serièfils! L'exposició itinerant de 'Joc de trons' arriba a Barcelona.

L'Estat Espanyol ha estat escenari de diversos moments de la sèrie: l'Alcázar de Sevilla va convertir-se en el palau del rei de la llunyana Dorne; l'ermita de San Juan de Gaztelugatxe, al País Basc, va donar lloc al majestuós castell de Rocadragón; i les escales de la Catedral de Girona van ser testimonis de la vergonya de la reina Margaery.

Aquesta tardor podrem gaudir a Barcelona d'aquesta mostra al Museu Marítim en un espai de més de 1000 m² amb imatges, objectes -com els vestits dels personatges o el famós tron de ferro- i espais interactius que recreen les localitzacions de la sèrie, com ara els territoris del nord, la ciutat dels Immaculats fidels a Khaleesi, Meereen, el Castell Negre o les gèlides terres de més enllà del Mur.

Si ets un autèntic fan de 'Joc de Trons', no deixis perdre l'oportunitat de veure aquesta exposició que promet ser tot un èxit mundial. 


per  Club TR3SC

ÚLTIMS ARTICLES