COMPARTEIX

Recomanacions
30 D’AGOST DEL 2017 per TRESC

La pluja, al cinema, és sinònim de moment clau. Quan comencen a caure les gotes, sabem que hem d'estar més atents que mai. Declaracions d'amor, morts, sexe, plors i alegries en 10 pel·lícules amb escenes sota la pluja que tots guardem a la retina.

 

 'Match Point' (Woody Allen)

'Match Point' (Woody Allen)

Chris Wilton, extennista professional troba feina de monitor en un club d'alt nivell al cor de Londres. Molt de pressa, fa amistat amb Tom Hewett, un dels membres del club amb qui comparteix la passió per l'òpera i la música clàssica. Chris coneix la germana de Tom, Chloé, la seva futura promesa. D'aquesta trobada naixerà un idil·li amb Chloé, alhora que Chris mantindrà una molt forta relació amb Nola. Aquest engranatge amorós i viciós acabarà de manera tràgica per a un d'ells.

 'Los puentes de Madison' (Clint Eastwood)

'Los puentes de Madison' (Clint Eastwood)

El destí de Francesca Johnson sembla traçat del tot. Però un dia de l'estiu del 1965, mentre el seu marit i els seus fills han marxat a una fira a Iowa, el fotògraf Robert Kincaid li demana unes indicacions. El guiarà a través dels ponts coberts del Comtat de Madison que ha de fotografiar per al National Geographic. L'amor segueix i marcarà les seves vides...

 'Breakfast at Tiffany's' (Blake Edwards)

'Breakfast at Tiffany's' (Blake Edwards)

Paul Varjak, un escriptor en potència que espera assolir un èxit que mai no arriba, viu de la relació amb una dona madura que el manté. Un dia coneix la seva veïna Holly Golightly, una jove que ambiciona un ric matrimoni i somia trobar una vocació i una llar. Excèntrica, profundament angoixada i nostàlgica de la seva Texas natal d'on ha fugit, es veu embolicada en una xarxa de tràfic de drogues que redueix a no-res les seves esperances de matrimoni. 

'La vida és bella' (Roberto Benigni)

'La vida és bella' (Roberto Benigni)

Benigni defineix ell mateix la seva pel·lícula com una faula: Guido troba i sedueix la seva futura dona, Dora. Anys més tard, tenen un fill anomenat Josué i, pel fet de ser jueus, són deportats a un camp de concentració alemany. Allà, fa creure al seu fill que els treballs del camp són en realitat un joc, l'objectiu del qual seria guanyar un tanc. Amb aquesta idea, Guido aconsegueix amagar i fer suportable la vida al camp del seu fill.

 'Mi vida sin mí' (Isabel Coixet)

'Mi vida sin mí' (Isabel Coixet)

Ann té 23 anys, dues filles, un marit que passa més temps a l'atur que treballant, una mare que odia al món, un pare que porta 10 anys a la presó, un treball com a netejadora nocturna en una universitat a la qual mai podrà assistir durant el dia... Aquesta existència grisa canvia completament després d'un reconeixement mèdic. Des d'aquest dia, paradoxalment, Ann descobreix un inusual plaer de viure, guiada per un impuls vital: elaborar una llista de coses que vol fer abans de morir.

 'El diario de Noa' (Nick Cassavetes)

'El diario de Noa' (Nick Cassavetes)

Allie va a la ciutat costanera de Seabrook Island (Carolina del Sud) per passar l'estiu amb la seva família i allunyar-se de tot l'estrès de la ciutat. Hi coneix Noah, un noi ben plantat; els dos s'enamoren i viuen una bonica història d'amor. Els pares d'Allie s'interposen i els separen. Noah envia cartes durant un any, cada dia, però ella mai les va respondre, perquè no sabia de la seva existència a causa que la seva mare les va amagar totes. Al cap d'uns anys es retrobaran.

 'V de Vendetta' (James McTeigue)

'V de Vendetta' (James McTeigue)

En un futur no molt llunyà, la Gran Bretanya s'ha convertit en un país totalitari dirigit amb mà de ferro per un tirà. Una tarda, després del toc de queda, Evey és rescatada al mig del carrer per un misteriós emmascarat, de nom "V". L'estrany personatge li explica quins són els seus plans per recuperar la llibertat. En efecte, totes les accions de V tindran com a objectiu fer esclatar a tot el país una revolució contra el govern feixista.

 'Cadena perpètua' (Frank Darabont)

'Cadena perpètua' (Frank Darabont)

El 1947 Andy Dufresne, vicepresident d'un banc de Portland, és acusat de la mort de la seva esposa i l'amant d'aquesta, un famós jugador de golf. És condemnat a dues cadenes perpètues per cadascun dels que ha matat, malgrat que no hi ha proves concloents de la seva autoria. És enviat a Shawshank i allà li canviarà la vida per sempre.

 'Singin' in the Rain' (Gene Kelly, Stanley Donen)

'Singin' in the Rain' (Gene Kelly, Stanley Donen)

Abans de conèixer a l'aspirant a actriu Kathy Selden, l'ídol del cinema mut Don Lockwood pensava que ho tenia tot: fama, fortuna i èxit. Però, quan la coneix, s'adona que ella és el que realment faltava en la seva vida. Amb el naixement del cinema sonor, Don vol filmar musicals amb Kathy, però entre tots dos s'interposa la reina del cinema mut Lina Lamont.

 'Blade runner'

'Blade runner'

Blade Runner és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Ridley Scott l'any 1982. Es tracta d'un dels films de ciència-ficció més importants de la història, fins al punt que ha entrat en el reduït grup de films de culte d'aquest gènere com poden ser 'Star Wars' o 'Star Trek'. El film va representar la consagració del seu director Ridley Scott, que la considera la seva obra més completa i personal, i de l'actor Harrison Ford.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES