fb

COMPARTEIX

Visitar edificis és una altra manera de fer cultura a la ciutat. Si ets dels que es pensen que ja ho tenen tot vist a Barcelona, aquí tens un assortiment  d’espais que potser encara no has trepitjat. No només agradaran als apassionats de l’arquitectura, també als amants de l’art pictòric i la literatura. Ja ho veus, no tens excusa per no posar-hi els peus!

Biblioteca Arús

Biblioteca Arús

La Biblioteca Arús (Passeig Sant Joan, 26) va ser la primera biblioteca pública en obrir a Barcelona a finals del segle XIX. El seu arquitecte, Bassegoda i Amigó, va concebre la construcció per albergar-hi vivendes, però el propietari Rossend Arús i Arderiu desitjava convertir-la en una biblioteca pública.

Avui dia és un centre de recerca especialitat en moviments socials contemporanis i atresora una producció bibliogràfica que recull documents de principis del segle XIX fins a principis del XX. Amb el temps, ha esdevingut un lloc de referència per als estudiants i investigadors de la cultura, la història i la societat. Visita-la amb avantatge TR3SC! 

 La Pedrera

La Pedrera

La Casa Milà 'La Pedrera' és considerat l’edifici civil més emblemàtic de l'arquitecte Antoni Gaudí, per les innovacions constructives i funcionals i per les solucions ornamentals i decoratives que trenquen amb els estils arquitectònics del seu temps.

La Pedrera va representar, per a Gaudí, la reflexió més evolucionada sobre un edifici en un xamfrà de l’Eixample de Barcelona

Declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO l’any 1984- va ser restaurada i oberta al públic com a centre cultural el 1996. Visita-la amb avantatge TR3SC! 

Palau de la Balmesiana

Palau de la Balmesiana

Alçant-se en un lateral de la Plaça del 8 de març, el Palau de la Balmesiana (Carrer de Duran i Bas, 9-11) amaga un dels tresors més aviat conservats de la ciutat de Barcelona; una capella obra de Joan Rubió i Bellver, deixeble de Gaudí i un dels arquitectes encarregats de donar forma al barri gòtic en els anys 20 del segle passat, sent seu el pont que uneix la Generalitat amb la Casa dels Canonges.

Fes la visita guiada amb descompte TR3SC!

Casa de la seda

Casa de la seda

La Casa de la Seda (Sant Pere Més Alt 1) és l’única casa gremial a Barcelona oberta al públic amb visites guiades tots els dissabtes. Té, a més, preciosos espais per a esdeveniments que requereixin d’un lloc especial on celebrar desde reunions corporatives a tot tipus d’esdeveniments privats.

Tant l’exterior com l’interior de la casa, amb més de tres cents anys a les esquenes, fan gala d’una elegància i solemnitat a l’alçada de l’esplendor històric i la representació social que els gremis integrants van assolir durant el segle XVIII, la seva època més brillant. Fes la visita guiada amb descompte TR3SC!

 Cases Singulars: Palauet Casades

Cases Singulars: Palauet Casades

L'edifici d'aspecte palatí i de línies clàssiques té la planta rectangular i s'organitza a l'entorn d'un pati central amb columnes de marbre des d'on s'accedeix a les diverses estances.

Originalment hi havia un conjunt mobiliari dels tallers de Francesc Vidal encàrrec personal de la família Casades per a la seva nova casa. L'any 1923 l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona va firmar l'escriptura de compravenda del Palau Casades (Carrer de Mallorca, 283) per a convertir-lo en la seva nova seu corporativa.

Fes la visita guiada amb descompte TR3SC!

Casa Vicens

Casa Vicens

Després que el banc andorrà MoraBanc comprés la Casa Vicens l’any 2014 i hi fes una suculenta inversió en la seva restauració, aquest edifici del carrer Carolines ha obert per fi les portes al públic. És el primer edifici que Gaudí va fer a Barcelona i, actualment, és un dels atractius del barri de Gràcia. Els colors, les ceràmiques i els acabats de la façana en fan una de les cases més alegres i boniques del barri. Pot ser aquest el motiu pel qual la UNESCO va declarar la construcció Patrimoni Mundial. 

Fes la visita guiada amb descompte TR3SC!

 Palau Macaya

Palau Macaya

El Palau Macaya és un dels edificis més emblemàtics construits per Josep Puig i Cadafalch que va ser la residència de la família de Romà Macaya. Situat al Passeig de Sant Joan és un referent del Modernisme de la nostre ciutat. Durant la visita s'explicarà la història de la família Macaya i visitarem els espais que es conserven.

Actulament, és una de les seus de l'Obra Social La Caixa, que l'ha convertit en un centre de reflexió i debat per l'avanç del coneixement i refelexió intel·lectual.

Fes la visita guiada amb avantatge TR3SC!

 Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi

Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi

Vols conèixer el primer museu que va obrir les seves portes a Barcelona?

La col·lecció de l'Acadèmia és continuadora d'un dels principals museus d'art que van existir a Catalunya, creat per l'Escola de Llotja l'any 1850. Aquesta col·lecció compta amb algunes de les obres principals de l'art català modern: Damià Campeny, Claudi Lorenzale, Marià Fortuny, Ramon Martí i Alsina...

A més, la seu de l'Acadèmia, a l'edifici de la Llotja, es troba encara el més desconegut dels museus rellevants de Barcelona, que constitueix un extraordinari conjunt imprescindible per conèixer sobretot el neoclassicisme i el romanticisme artístics catalans.

Visita-la amb descompte TR3SC!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES