COMPARTEIX

Recomanacions
3 DE FEBRER DEL 2020 per TRESC

Visitar edificis és una altra manera de fer cultura a la ciutat. Si ets dels que es pensen que ja ho tenen tot vist a Barcelona, aquí tens un assortiment  d’espais que potser encara no has trepitjat. No només agradaran als apassionats de l’arquitectura, també als amants de l’art pictòric i la literatura. Ja ho veus, no tens excusa per no posar-hi els peus!

Biblioteca Arús

Biblioteca Arús

La Biblioteca Arús (Passeig Sant Joan, 26) va ser la primera biblioteca pública en obrir a Barcelona a finals del segle XIX. El seu arquitecte, Bassegoda i Amigó, va concebre la construcció per albergar-hi vivendes, però el propietari Rossend Arús i Arderiu desitjava convertir-la en una biblioteca pública. Avui dia és un centre de recerca especialitat en moviments socials contemporanis i atresora una producció bibliogràfica que recull documents de principis del segle XIX fins a principis del XX. Amb el temps, ha esdevingut un lloc de referència per als estudiants i investigadors de la cultura, la història i la societat. Visita-la amb avantatge TRESC! 

 La Pedrera

La Pedrera

La Casa Milà 'La Pedrera' és considerat l’edifici civil més emblemàtic de l'arquitecte Antoni Gaudí, per les innovacions constructives i funcionals i per les solucions ornamentals i decoratives que trenquen amb els estils arquitectònics del seu temps. La Pedrera va representar, per a Gaudí, la reflexió més evolucionada sobre un edifici en un xamfrà de l’Eixample de Barcelona. Declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO l’any 1984- va ser restaurada i oberta al públic com a centre cultural el 1996. Visita-la amb avantatge TRESC! 

 Palau del Baró de Quadras

Palau del Baró de Quadras

El Palau del Baró de Quadras és un edifici modernista construït per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch entre 1904 i 1906. Es troba a l'avinguda Diagonal, 373 a la ciutat de Barcelona, a mig camí entre la Casa Milà - La Pedrera i la Casa de les Punxes. L'edifici és una obra declarada Bé Cultural d'Interès Nacional des del 9 de gener de 1976, actualment és la seu de l'Institut Ramon Llull, i està obert al públic des del 2016. Visita'l amb avantatge TRESC!

 Reial Acadèmia de Medicina

Reial Acadèmia de Medicina

La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya és una institució de creada el 1770 com a Acadèmia Mèdico-Pràctica de Barcelona i presidida per Pere Güell, que el 1786 va rebre el títol de Reial. La seva seu és al carrer del Carme núm. 47 de Barcelona, un edifici declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. La RAMC és composta per 60 acadèmics numeraris elegits per votació entre els propis membres. Acull metges i professionals sanitaris de ciències afins. Visita-la amb avantatge TRESC!

 Recinte Modernista de Sant Pau

Recinte Modernista de Sant Pau

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és un conjunt modernista situat a Barcelona i que fou projectat per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Va ser construït entre 1902 i 1930. Ha estat reconegut amb diversos premis i amb el nomenament com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1997. Edificat com a un centre hospitalari modern i innovador, al cap de cent anys ha deixat de complir amb aquestes funcions. Després de quatre anys d'obres de restauració, el recinte modernista es va inaugurar el 24 de febrer del 2014. Visita'l amb avantatge TRESC!

 Palau Requesens

Palau Requesens

El Palau Requesens és un monument protegit com a bé cultural d'interès nacional del municipi de Barcelona. Situat al vora l'església de Sant Just, al barri Gòtic, el Palau Requesens, dit també de la Comtessa de Palamós, havia estat el palau privat més gran de la Barcelona medieval. Avui és seu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres. Després de la restauració del 1970, el palau allotja la Galeria de Catalans Il·lustresVisita'l amb avantatge TRESC!

 Fundació Ramón Pla Armengol

Fundació Ramón Pla Armengol

La Fundació Ramón Pla Armengol es una institució privada dedicada a l’ajut per a la recerca mèdica, la divulgació del cristianisme i a l’estudi de la col·lecció de mobles antics més important d’Europa. Disposa del Mas Ravetllat-Pla dedicat com a laboratori farmacèutic, pertanyent al doctor Ramón Pla Armengol, qui destinà l’edifici a la producció de fàrmacs per a combatre la tuberculosi. Conté una increïble col·lecció de mobles i objectes d'arts decoratives, de més de 800 peces dels segles XIV al XIX. Visita-la amb avantatge TRESC! 

 Casa Felip

Casa Felip

La Casa Felip és un edifici modernista situat al carrer Ausiàs Marc, número 16-18, al districte de l'Eixample de Barcelona. Va ser dissenyat per l'arquitecte Telm Fernández i Janot el 1905. És considerat una de les millors mostres del modernisme abarrocat. En un principi, l'immoble era la residència de la família Felip. Posteriorment seria declarat Bé Cultural d’Interès Local per l'Ajuntament de Barcelona. Visita-la amb avantatge TRESC!

 Casa Museu Amatller

Casa Museu Amatller

La Casa Museu Amatller és un edifici modernista del Passeig de Gràcia, a Barcelona, projectat per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch entre els anys 1898 i 1900. A causa de la proximitat amb la Casa Lleó Morera i la Casa Batlló, el lloc on es troben aquests tres edificis modernistes s'han conegut com l'Illa de la Discòrdia. Acull les oficines de l'Institut Amatller d'Art Hispànic i és una obra declarada Bé Cultural d'Interès NacionalVisita-la amb avantatge TRESC!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES