fb

COMPARTEIX

Visitar edificis és una altra manera de fer cultura a la ciutat. Si ets dels que es pensen que ja ho tenen tot vist a Barcelona, aquí tens un assortiment  d’espais que potser encara no has trepitjat. No només agradaran als apassionats de l’arquitectura, també als amants de l’art pictòric i la literatura. Ja ho veus, no tens excusa per no posar-hi els peus!

Biblioteca Arús

Biblioteca Arús

La Biblioteca Arús (Passeig Sant Joan, 26) va ser la primera biblioteca pública en obrir a Barcelona a finals del segle XIX. El seu arquitecte, Bassegoda i Amigó, va concebre la construcció per albergar-hi vivendes, però el propietari Rossend Arús i Arderiu desitjava convertir-la en una biblioteca pública.

Avui dia és un centre de recerca especialitat en moviments socials contemporanis i atresora una producció bibliogràfica que recull documents de principis del segle XIX fins a principis del XX. Amb el temps, ha esdevingut un lloc de referència per als estudiants i investigadors de la cultura, la història i la societat. Visita-la amb avantatge TR3SC! 

Torre Bellesguard

Torre Bellesguard

Al peu de la muntanya del Tibidabo (C/ Bellesguard, 16-20) es troba una de les obres més desconegudes del mestre del modernisme català, Antoni Gaudí: la Torre Bellesguard, també coneguda com Casa Figueres.

Maria Sagués, viuda del comerciant Jaume Figueras, va encarregar la construcció d’una torre a Gaudí qui, al 1900, començà  el projecte. Està construïda damunt les restes d’un castell del segle XV que Martí l’Humà, últim rei de la dinastia catalana, va establir com a la seva residència habitual. Antoni Gaudí, en homenatge a la història del terreny, escull les formes rectes, poc habituals a la seva obra arquitectònica, i aixeca la Torre en un estil neogòtic.

Casa Vicens

Casa Vicens

Després que el banc andorrà MoraBanc comprés la Casa Vicens l’any 2014 i hi fes una suculenta inversió en la seva restauració, aquest edifici del carrer Carolines ha obert per fi les portes al públic. És el primer edifici que Gaudí va fer a Barcelona i, actualment, és un dels atractius del barri de Gràcia. Els colors, les ceràmiques i els acabats de la façana en fan una de les cases més alegres i boniques del barri. Pot ser aquest el motiu pel qual la UNESCO va declarar la construcció Patrimoni Mundial. 

Casa de les Punxes

Casa de les Punxes

La fantàstica ubicació de què gaudeix la casa (Av. Diagonal, 420) converteix l’edifici en objecte de peregrinació per als amants del modernisme.

L’edifici va ser encarregat per l’industrial tèxtil Bartomeu Terradas a Josep Puig i Cadafalch l’any 1905. La proposta de l’arquitecte va ser la construcció de tres edificis d’aparença medieval que, formant un bloc unitari, creessin l’aspecte d’un castell medieval. Destaca l’ús del maó, el acabats en el treball de forja, l’estructura de la façana i les 6 punxes que coronen l’edifici i donen nom a la casa.

Després de més de cent anys tancada al públic, la Casa de les Punxes va obrir les seves portes a l’estiu de 2016. La pots visitar amb avantatge TR3SC! 

Recinte Modernista de Sant Pau

Recinte Modernista de Sant Pau

L’Hospital de Sant Pau neix a l’època modernista com un conjunt de sis hospitals. L’any 1902 el banquer barceloní assentat a París, Pau Gil i Serra, va deixar en testament la seva voluntat de construir un hospital innovador. Lluís Domènech i Montaner va ser l’encarregat de dissenyar el projecte inspirant-se en els hospitals més moderns d’Europa. Per tal de fer un projecte rendible, va dissenyar un hospital organitzat en diferents pavellons aïllats, envoltats de jardins i connectats entre sí per túnels subterranis.

El Recinte Modernista (C/ Sant Antoni Maria Claret, 167) s’ha convertit en un espai cabdal a la ciutat de Barcelona que fusiona història i innovació.

Fes la visita guiada amb descompte TR3SC! 

 La Pedrera

La Pedrera

La Casa Milà 'La Pedrera' (Passeig de Gràcia, 92) és considerat l’edifici civil més emblemàtic de l'arquitecte Antoni Gaudí, per les innovacions constructives i funcionals i per les solucions ornamentals i decoratives que trenquen amb els estils arquitectònics del seu temps.

La Pedrera va representar, per a Gaudí, la reflexió més evolucionada sobre un edifici en un xamfrà de l’Eixample de Barcelona. Consta de dos blocs d’habitatges, amb accessos independents, organitzats al voltant de dos grans patis interconnectats amb rampes per accedir al garatge amb els vehicles.

Després de molts anys d'abandonament, la Casa Milà 'La Pedrera' - declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO l’any 1984- va ser restaurada i oberta al públic com a centre cultural el 1996.

Fes la visita guiada amb descompte TR3SC!

 

Palau de la Balmesiana

Palau de la Balmesiana

Alçant-se en un lateral de la Plaça del 8 de març, el Palau de la Balmesiana (Carrer de Duran i Bas, 9-11) amaga un dels tresors més aviat conservats de la ciutat de Barcelona; una capella obra de Joan Rubió i Bellver, deixeble de Gaudí i un dels arquitectes encarregats de donar forma al barri gòtic en els anys 20 del segle passat, sent seu el pont que uneix la Generalitat amb la Casa dels Canonges.

Fes la visita guiada amb descompte TR3SC!

Casa de la seda

Casa de la seda

La Casa de la Seda (Sant Pere Més Alt 1) és l’única casa gremial a Barcelona oberta al públic amb visites guiades tots els dissabtes. Té, a més, preciosos espais per a esdeveniments que requereixin d’un lloc especial on celebrar desde reunions corporatives a tot tipus d’esdeveniments privats.

Tant l’exterior com l’interior de la casa, amb més de tres cents anys a les esquenes, fan gala d’una elegància i solemnitat a l’alçada de l’esplendor històric i la representació social que els gremis integrants van assolir durant el segle XVIII, la seva època més brillant.

Fes la visita guiada amb descompte TR3SC!

 Cases Singulars: Paluet Casades

Cases Singulars: Paluet Casades

L'edifici d'aspecte palatí i de línies clàssiques té la planta rectangular i s'organitza a l'entorn d'un pati central amb columnes de marbre des d'on s'accedeix a les diverses estances.

Originalment hi havia un conjunt mobiliari dels tallers de Francesc Vidal encàrrec personal de la família Casades per a la seva nova casa. L'any 1923 l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona va firmar l'escriptura de compravenda del Palau Casades (Carrer de Mallorca, 283) per a convertir-lo en la seva nova seu corporativa.

Fes la visita guiada amb descompte TR3SC!


per  Club TR3SC

ÚLTIMS ARTICLES