COMPARTEIX

1 D’AGOST DEL 2017 per TRESC

Per Marc Lloret, director del Mercat de Música Viva de Vic. 

Del 13 al 17 de setembre, la música torna a plantar la bandera a Vic, una ciutat que acull una escena viva alimentada tant pel talent local com per la influència que any rere any exerceixen els artistes d’arreu que es citen a l’esdeveniment que marca el tret de sortida de la temporada musical. El millor dels festivals en un mercat posa a l’abast de tothom la música que escolten els programadors i també la que ja s’ha consolidat al circuit. És el marc perfecte pels buscadors de tresors i els que volen arribar abans que ningú a les propostes que marquen tendència i endinsar-se en el soul dels britànics Ephemerals; enamorar-se de la psicodèlia folk d’Alberto Montero; deixar-se endur per les sonoritats folk del nou material de Xavi Baró o embolcallar-se amb el so de les cordes que acompanyen Matthew McDaid
 


La relació privilegiada que el Mercat manté amb Llatinoamèrica es materialitzarà amb la visita de Tita Parra, que cantarà el repertori de la seva àvia, la immortal Violeta. Aurora, per la seva banda, capgira el corpus de l’obra de Manuel de Falla, Albéniz o Pedrell per explorar-ne la fusió amb altres estètiques. El Mercat és, doncs, tant un punt de trobada de l’emergència, com de les propostes més heterodoxes que transiten pels marges. També un lloc on retrobar-se amb vells coneguts de solvència contrastada com els saxofonistes salvatges de Dani Nel·lo o el retorn de Brighton 64 amb nou material que parteix de textos de Carlos Zanón.  
 


Aquestes propostes conviuen d’una banda amb la programació de festival que es concentra a Sucre i Plaça Major adreçada a un públic més majoritari i amb un esperit més festiu i, de l’altra, amb el petit format i la proximitat que ofereixen els escenaris de la Jazz Cava i la Sala Pasternak. La nit de divendres, s’escoltarà a la Jazz Cava nova cançó d’autor amb Max García Conover i Guillem Ramisa, com a cirereta de tres dies de propostes musicals emergents. La Pasternak, punt de trobada dels professionals que es congreguen al mercat, tindrà en cartell el so de Bruno Belissimo, Sandra Bernardo i Mueveloreina. Una programació desacomplexada i oberta un any més a totes les oïdes inquietes us espera a Vic.

Descobreix tota la programació i les entrades amb avantatge TR3SC aquí.

I per anar fent boca, et deixem la playlist del festival amb els millors temes que hi podràs escoltar en directe:

 

Per Marc Lloret, director del Mercat de Música Viva de Vic.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES