COMPARTEIX

Torna una nova edició de la Nit dels Museus, una iniciativa europea que se celebra a més de quaranta països i que obre de franc les portes de 87 espais expositius de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana fins a la matinada.

El proper dissabte 20 de maig, de 19h a 1h, tindràs l’oportunitat de canviar la rutina encenent la nit amb totes les exposicions en cartell al teu abast amb entrada gratuïta. A banda, aquesta iniciativa prepara sis rutes nocturnesde Montjuïc a L’Hospitalet, de l’Eixample a Gràcia, del Gòtic al Mar, del Raval al Port, de Santa Coloma a Sant Andreu i d’Horta a Sant Joan Despí – a més d’una setena ruta temàtica, ‘Creació & Museus’, pels qui tinguin curiositat de saber el que es cou a les Fàbriques de Creació que col·laboren amb alguns museus de la ciutat.

Aquí tens la guia bàsica per no morir en l’intent de veure tots els museus en una sola nit. T'hem seleccionat els espais i les exposicions que nosaltres no ens perdríem, la resta ho pots deixar per l'any que ve!

El CaixaForum mantindrà el seu 20è FotoPres “La Caixa”, una exposició que va néixer per reivindicar el treball dels fotoperiodistes i ajudar-los a desenvolupar les seves iniciatives a través de beques i d’un treball conjunt. A més, hi haurà una projecció dels curtmetratges que van ser nominats als Premis Bafta durant l’any passat. Deixant la fotografia i l’audiovisual de banda, al CaixaForum també s’hi podrà veure ‘Els pilars d’Europa’, una exposició que proposa una lectura de l’edat mitjana a partir dels tresors i la cultura material tant de l’elit dominant com d’altres grups socials.

 

 

L’exposició ‘Més d’un segle d’il·lusions’ t’aproparà a l’evolució que ha viscut l’il·lusionisme a Catalunya i a tota la Península gràcies a aquest centre del carrer Princesa. Es tracta de la botiga ‘El Rei de la Màgia’, una centre que compta amb més de 130 anys d’història. Com no podia ser d’una altra manera, hi haurà performances de màgia de petita durada al llarg de la nit.

Per la seva banda, el Castell de Montjuïc exposa ‘100 anys de cartellisme’, una mostra sobre l’expressió gràfica – la seva forma i estil – de tots els esdeveniments des de l’Exposició Internacional del 1929 que s’han dut a terme en aquest espai.

 

El fotògraf Sergi Cámara exposa ‘Refugiats, l’odissea cap a Europa’ al Museu d’Història de la immigració de Catalunya (MHiC). El seu material audiovisual et convida a reflexionar sobre la fugida de la població siriana cap a Occident. A més podràs observar l’exposició permanent del MHiC, ‘Un viatge per les migracions’.

Tu ets dels que et queixes del transport públic actual? Per si no t’has preguntat mai com devia ser abans, l’Espai Mercè Sala presenta ‘Ciutat i transport públic urbà’, un conjunt de documents i imatges que permeten visualitzar quina ha estat l’evolució del transport públic urbà a Barcelona al llarg de més d’un segle des de l’inici de la circulació de les tartanes i galeres.

El CosmoCaixa, per una banda, comparteix les exposicions que manté actualment: ‘Sàpiens. Comprendre per crear’, en aquest cas acompanyats per Ferran Adrià, i ‘Talking Brains’, per conèixer molt més sobre la capacitat del llenguatge així com esbrinar quines són les parts del cervell per poder processar el llenguatge. Per l’altra, també ha preparat 4 activitats que es podran viure en la Nit dels Museus: un taller per construir el teu propi planisferi, un taller d’observació astronòmica tan bon punt es pongui el sol, un taller d’astrofotografia i una sessió de planetari, ‘l’Univers fosc’, desenvolupat pel prestigiós American Museum of Natural History.

 

 

Si vols conèixer molt més sobre la imatgeria festiva barcelonina, La Casa dels Entremesos presenta la seva exposició permanent amb el mateix nom, ‘Imatgeria festiva barcelonina: gegants, nans, capgrossos i bestiari'.

Molt diferent al que es podrà viure a la resta d’espais, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) oferirà el Concurs recital Poetry Slam Barcelona, el campionat mensual de poesia que ofereix aquest espai. Podràs gaudir de les rimes en directe dels poetes del carrer i escollir el que hagi estat per a tu l’slammer del vespre. A més, hi haurà l’exposició ‘Fenomen Fotollibre’ en la qual nou comissaris proposen una reinterpretació de la història de la fotografia a través d’aquest dispositiu.

 

 

De totes maneres, no et conformis només amb una nit. Tens moltes altres opcions per gaudir dels museus durant tot l’any, amb visites guiades o descomptes TR3SC!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES